Egy horogkeresztes mécses miatt nyomták fel a Becsület napját a kommunisták

Egy horogkeresztes mécses miatt nyomták fel a Becsület napját a kommunisták

Egy filccel rajzolt horogkereszt és nyilaskereszt is megjelent a budavári Kapisztrán téren, amit a kommunista nézeteiről, illetve a gyilkos ideológiát hirdető vörös csillagért folytatott harcáról ismert Vajnai Attila fedezett fel.

Az Európai Baloldal elnöke azon melegében feljelentést is tett, a rendőrség eljárást indított.

A szélsőbaloldali, „antifasiszta” és „civil jogvédő” szervezetek szombaton sajtótájékoztatót tartottak az I. kerületi Kapisztrán téren. Azt jelvényükként stilizált vöröscsillagot használó, éppen ezért vicces nevű „Európai Baloldal” szervezet képviselői szerették volna elérni, hogy Magyarországon ne rendezhessenek „neonáci” eseményeket.

Az apropót az adja, hogy a magyarországi hazafias csoportok minden évben megemlékeznek a Becsület napjáról, vagyis arról, hogy 1945. február 11-én a szovjet ostromgyűrűbe zárt német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a Budai várból.

Hírdetés

Vajnai Attila, az Európai Baloldal vezetője a sajtótájékoztató előtt péntek kora délután többedmagával „terepszemlét tartott” a helyszínen, éles szemének köszönhetően (?) ekkor szúrta ki Kapisztrán János szobrának tövében a láthatóan filctollal rajzolt horogkeresztet és nyilaskeresztet ábrázoló mécsest.

Magyarországon a horogkereszt és a nyilaskereszt szimbólum is „tiltott önkényuralmi” jelképnek számít, ezért Vajnai rémületében azonnal értesítette a rendőrséget. Elmondása szerint komolyan vették bejelentését: a rendőrség eljárást indított, őt tanúként fogják meghallgatni.

A Légió Hungária nevű csütörtök este mécsesekből álló fényláncot szervezett a Kapisztrán tértől a Széna térig. Azt természetesen a kommunisták nem merték állítani, hogy a mécsest a megemlékezés egyik résztvevője tette a szoborhoz, de azt igen: a Légió Hungária koszorúját alkalmasnak találta arra, hogy mellette helyezze el a „náci-nyilas” jelképet. Kérdés, hogy miféle indíttatásból. 

Vajnai volt egyébként az is, aki a vörös csillag legalizálásáért küzdve egészen Brüsszelig ment a pereskedések során, hogy a 100 millió ember életét követelő tömeggyilkos ideológia, a kommunizmus jelképét szabadon a mellére tűzhesse. Kiváló hipokritaként természetesen az ellenoldal jelképeit tűzzel-vassal szeretné üldözni.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »