Egy francia nyugdíjas mintegy száz macska, mókus és patkány tetemét tárolta otthon

Egy francia nyugdíjas mintegy száz macska, mókus és patkány tetemét tárolta otthon

Nyitókép: SITA/AP

Az állatvédő egyesület aktivistái mintegy száz elpusztult macskát és további más állatot találtak egy nyugdíjas házában a dél-franciaországi Nizza városában.

Némelyik állat maradványa fadobozban vagy műanyag zacskóban volt elraktározva.

A felfedezésre azután került sor, hogy a 81 éves nyugdíjas kórházba került. Az aktivistáktól a nyugdíjas férfi unokahúga kért segítséget.

A helyszínre kiérkező aktivisták az elpusztult macskák tetemein kívül mókusok és patkányok maradványaira bukkantak, illetve kutyaállkapcsot is találtak.

Hírdetés

„A macskák többségének testhelyzete arról árulkodott, hogy már nem éltek, amikor belehelyezték őket a dobozokba, viszont legalább két macskát élve zártak bele a dobozba“

– mondta Philippe Desjacques, a La Tribu du Fourmilier szervezet elnöke.

A „rémségek házából“ mintegy 20, rendkívül legyengült állapotban lévő macskát sikerült kimenekíteni, akiket az aktivisták az állatorvosok és az önkéntesek gondozására bíztak.

Desjacques szerint az állatok felhalmozásának patológiai oka volt, ugyanis a nyugdíjas minden bizonnyal Noé-szindrómában szenvedett, ami azt jelenti, hogy az illető – gyakran magányában – rengeteg állatot halmoz fel maga körül úgy, hogy nem tud róluk gondoskodni.

Desjacques tájékoztatása szerint a nyugdíjas férfi ellen állatkínzás és gondatlanság miatt feljelentést tesznek.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »