Dunaszerdahely: ígyózó sorok állnak a tesztelőpontok előtt

Dunaszerdahely: ígyózó sorok állnak a tesztelőpontok előtt

A dunaszerdahelyi kórház tesztállomásán reggeltől hosszú sorokban várakoznak az emberek a tesztelésekre. Mivel a kórház még nem indított előzetes regisztrációt az érdeklődők számára, ezért mindenki sorakozni kényszerül.

Bock Sylvia, a kórház igazgatója portálunknak azt nyilatkozta a helyzetről, hogy 450-500 darab antigéntesztet tudnak elvégezni egy nap, de sajnos a sorakozásra eddig ők sem találtak megoldást. A kórház 7:30-tól délután 15:00-ig (ebédszünettel együtt) teszteli a lakosokat. Az intézmény igazgatója szerint, akinek módja volt rá, kihasználta a mai alkalmat a tesztelésre, ugyanis a kormányfő tegnap jelentette be a változásokat.

A hétvégi teszteléssel kapcsolatosan Bock Sylvia elmondta,

Hírdetés

a kórház csupán az egészségügyi dolgozókat és az eszközöket tudja biztosítani, de nem vesznek részt a tesztelésen. Az igazgatónő azt is hozzátette, hogy a kórház harmadik covid-osztályát is ki kellett nyitni, jelenleg tehát 64 a beutalt koronavírusos beteg a dunaszerdahelyi kórházban.

Az elmúlt hetekben 12-15%-a az antigén teszteknek volt pozitív (naponta 450-500 tesztből). A PCR tesztek eredményeit az emberek sms-ben kapják meg. Az egészségügyi hivatal vezetője szerint a Dunaszerdahelyi járásban majdnem 40%-a a PCR teszteknek pozitív.

Az egészségügyi dolgozók tapasztalatai szerint nem mindenki tartja be a szigorú karantént sem, ha pozitív tesztje van az illetőnek. Mivel nincsen, aki ellenőrizze a személy(eke)t, ezért az emberek még betegen is eljárnak dolgozni.

A fekvőbeteg-ellátásra a szakrendelőkből kellett biztosítaniuk az orvosi ellátást, ezért a szakrendelőket be kellett zárniuk. Arra kérik az embereket, ha nem szorulnak akkut ellátásra, maradjanak otthon, illetve ha mégis sürgős esetről van szó, akkor ne a kórházba menjenek ellátásért. A sürgősségi osztályra szinte már csak koronavírusos betegeket tudnak a dolgozók felvenni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »