Drónokat semmisített meg az amerikai haditengerészet a Vörös-tengeren

Drónokat semmisített meg az amerikai haditengerészet a Vörös-tengeren

Az amerikai haditengerészt megsemmisített négy, a Vörös-tenger déli részén lévő amerikai romboló felé tartó drónt, amelyet Jemen húszik ellenőrizte részéről lőttek ki – jelentette be vasárnap az amerikai hadsereg Központi Parancsnoksága (CENTCOM).

A CENTCOM az X közösségi platformon egyúttal azt is közölte, hogy az amerikai erők szombaton két, a térségen áthaladó hajó vészjelzéseire is válaszoltak. Az indiai, illetve norvég zászló alatt közlekedő olajszállító tartályhajók dróntámadást jelentettek.

Hírdetés

A térségben néhány napja kezdett missziót az Amerikai Egyesült Államok hadserege, az akcióról azt állítják, hogy a Vörös-tenger hajózási szabadságát akarják biztosítani. A jemeni kormány ellen harcoló húszik több támadást indítottak a térségben Izrael felé haladó hajók ellen. A lázadók a műveleteket a palesztinokkal való szolidaritással indokolják, és leszögezték: minden, a zsidó állam felé haladó hajót célpontnak tekintenek mindaddig, amíg az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet élelmiszerhez és orvosi felszereléshez nem jut.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »