Dragoș Bujor Európa-bajnok a román válogatottal (Asztalitenisz)

Dragoș Bujor Európa-bajnok a román válogatottal (Asztalitenisz)

A Szuperligás Sepsi-SIC 15 esztendős pingpongozója, Dragoș Bujor csapatban aranyérmet szerzett az U19-es román fiúválogatottal a Belgrádban zajló ifjúsági asztalitenisz-Európa-bajnokságon. „Nagyon örvendek Dragoș sikerének, ami megerősít abban, hogy jó csapatunk lesz a következő élvonalbeli idényben is” – nyilatkozta érdeklődésünkre a megyeszékhelyi zöld-fehérek edzője, Teodor Simon.

Július 6–15. között Belgrádban zajlik az ifjúsági asztalitenisz-Európa-bajnokság, amelyen az U19-es korosztályban asztalhoz álló Dragoș Bujor személyében a megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttesének is van képviselője. A zöld-fehérek tehetséges sportolója csapatban, egyéniben, fiú és vegyes párosban érdekelt a szerbiai utánpótlás kontinenstornán.

Hírdetés

A sepsiszentgyörgyi klub pingpongozója csapatban (Darius Movileanu, Iulian Chirița, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Dragoș Bujor) Eb-aranyat nyert a román válogatottal, miután sorban 3–0-ra verték Svédországot, 3–1-re Németországot, 3–0-ra Svájcot, a nyolcaddöntőben 3–0-ra Magyarországot, a negyeddöntőben 3–0-ra Szlovákiát, az elődöntőben 3–1-re Belgiumot, míg a Lengyelország elleni finálét szoros küzdelem után 3–2-re nyerték meg.

„A válogatott negyedik játékosaként nem sok lehetőséget kapott, de az, hogy ott volt az aranyérmes U19-es válogatottban, azt bizonyítja, mennyire tehetséges asztaliteniszező Bujor. Fantasztikus a fiúk szerbiai eredménye, hiszen már régóta váratott magára ez az Európa-bajnoki cím. Dragoș a torna hátralévő részében egyéniben és párosban lesz még érdekelt, s nagyon remélem, hogy tud majd meglepetést szerezni” – mondta Teodor Simon tanítványáról, aki augusztusban ünnepli 16. születésnapját. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »