Döntött az MKP: Etnika magyar párttá válhat a Szövetség-Aliancia

Döntött az MKP: Etnika magyar párttá válhat a Szövetség-Aliancia

Ma tartotta országos kongresszusát a Szövetség MKP platformja. A taksonyi összejövetelen több, az előrehozott választásokkal kapcsolatos határozat is született.

Előre bocsájtjuk, hogy mindez egyelőre csak az MKP platform javaslata, melyet a másik két platformnak, a Most-Hídnak és az Összefogásnak is el kell fogadnia, a Szövetség kongresszusának pedig jóváhagynia.

Az MKP platform javaslatai a következők:

– Megváltoztatni a párt nevét Magyar Szövetségre, amivel az etnikai magyar voltát erősítenék

– A platform nevét átváltoztatták Magyar Konzervatív Platformmá

Hírdetés

– A Szövetség parlamenti választási listáján az MKP platformnak 75 helyéből 72-t foglalnak el, 3 helyet pedig felkínálnak a nmezeti és konzervatív elveket valló párton kívüli függetleneknek. A Körkép.sk kérdésére, hogy erre a kvótára Gyimesi Györggyel is számolnak-e, hallgatólagos igen volt a válasz. Ennek részleteiről azonban egyelőre semmilyen tárgyalás nem történt a felek között.

Szintén a Körkép.sk kérdésére Forró Krisztián megerősítette, hogy ami Simon Zsoltot, illetve a Magyar Fórumot illeti, Simon ha úgy gondolja, magánemberként jöhet a listára, de a Szövetség mindneképp, önállóan indul, ezért bármiféle választási lista, ahol a Magyar Fórum is megjelenne, kizárt.

Az MKP taksonyi kongresszusán a 150 meghívott küldöttből 150 volt jelen. A mai tanácskozás egyfajta erőfitogtatásnak is beillett, hiszen a másik két platform szinte már csak formálisan létezik. Vezetőségi tagjai egyénileg legfeljebb a parlamenti liista első helyeire áhitoznak, de komolyabb ambícióval nem rendelkeznek.

A sajtótájékoztató felvétele itt megtekinthető:

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »