Döntetlen a rangadón: értékes pontot szerzett a DAC a Slovan otthonában

Döntetlen a rangadón: értékes pontot szerzett a DAC a Slovan otthonában

A Fortuna Liga 18. fordulójának slágermeccsét a címvédő Slovan és a dunaszerdahelyi DAC játszotta vasárnap este Pozsonyban. A sárga-kékek végig fegyelmezett játékot bemutatva értékes pontot szereztek a Slovan otthonában.

A hónap mérkőzésének beharangozott csúcsrangadóval zárult a Fortuna Liga 18. fordulója. A Joao Janeiro vezette DAC a címvédő és listavezető Slovan otthonában lépett pályára. A sárga-kékek a portugál szakember irányítása alatt mindhárom bajnokijukat megnyerték, amit a pozsonyiak otthonában is folytatni szerettek volna.

A találkozó elején a Slovan ragadta magához a kezdeményezést, ami komoly labdabirtoklási fölényben mutatkozott meg, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. Az első nagy lehetőség a sárga-kékek előtt adódott a hatodik percben. Schäfer egy lövőcsel után került ziccerbe, de a pozsonyiak kapusa lábbal nagyot védett, majd az ismétlés után Balič került helyzetbe, de ismét a Slovan hálóőre védett bravúrral. Az első negyedórát tekintve a DAC volt a veszélyesebb, de nem sikerült betalálniuk.

A rendkívül kiegyenlített találkozón nagyon komoly taktikai csata folyt a pályán, a hazaiak kaput eltaláló lövés nélkül zárták az első játékrészt, ami tipikus egygólos mérkőzésnek nézett ki az első félidőt tekitnve.

Hírdetés

Szünet után is folytatódott a kiélezett csata, olykor egyik csapat játékosai sem riadtak meg a keményebb belépőtől. A 49. percben Blackman került helyzetbe, de a panamai válogatott védő elkapkodta, és a kapu fölé lőtt. Ahogyan haladt előre az idő, egyre idegesebb lett a játék. A DAC portugál vezetőedzője némelyik bírói ítélettel láthatóan nem volt elégedett, ami után a játékvezető is figyelmeztette a sárga-kékek portugál mesterét.

Egy órányi játék után a címvédő került nagy helyzetbe, a 200. élvonalbeli meccsén jubiláló Dominik Kružliak nagy hibája után Henty került ziccerbe, de nem tudta gólra váltani a helyzetet. A 68. percben Hahn János szorongatott helyzetből passzolt Balić elé, a horvát légiós azonban második remek helyzetét sem tudta gólra váltani, ezúttal is Chovan védett. Nem sokkal később a DAC magyar gólvágója, Hahn János ugrott ki a leshatárról, de lövését ezúttal is védte a hazaiak kapusa.

A hajrában a csereként beálló Da Silva lövésénél a sárga-kékek cseh hálóőre Jedlička védett nagyot.

Az őszi idényt jövő hétvégén a Rózsahegy elleni hazai bajnokival zárja a dunaszerdahelyi együttes.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »