Az autógyárak ellen, de csak a Tesla előtt tiltakoztak a környezetvédők Berlin külvárosában

Több mint ezer környezetvédelmi aktivista vett részt szombaton a Tesla autógyár elleni tiltakozó békés felvonuláson Berlin külvárosában – közölte a berlini rendőrség szombaton.

A tüntetők egy közeli vasútállomásról az amerikai milliárdos, Elon Musk egyetlen európai Tesla-telephelye felé vették az irányt. Több szervezet is támogatókat toborzott a rendezvényre, amelynek célja a környezeti veszélyekre való figyelmeztetés.

"Nem számít, hogy Tesla, Volkswagen vagy Mercedes. Az autógyárak és politikai támogatóik felelősek azért, hogy kiárusítják az életünket" – mondta a Disrupt Tesla csoport szóvivője, Lucia Mende a tervezett demonstráció előtt. "Ezt meg kell akadályoznunk, és meg is fogjuk akadályozni" – tette hozzá.

Egy Grünheidében indult állampolgári kezdeményezés azzal vádolta meg az amerikai villanyautó-gyártót és a brandenburgi tartományi kormányt, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a régió lakosságának érdekeire.

Hírdetés

"A Tesla luxusautói világszerte szennyezik és felemésztik a korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló ivóvizet" – mondta Karolina Drzewo, a kezdeményezés szóvivője. Kifogásolta, hogy az üzem tervezett bővítése annak ellenére folytatódna, hogy az állampolgárok többsége a helyi felmérésen ellene szavazott.

Musk pénteken késő este a szintén az ő tulajdonában álló X-en reagált a kritikára. "Valami szuperfurcsa dolog történik, mivel a Tesla volt az egyetlen autógyár, amit megtámadtak" – írta a dél-afrikai származású milliárdos.

A Tesla 2022 óta gyárt elektromos autókat Grünheidében. A vállalat következetesen visszautasítja a környezetszennyezéssel kapcsolatos vádakat, azt állítva, hogy a vízfogyasztás pont hogy csökkent, és az iparági átlag alatt van.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »