Egy kicsit hűvösebb lesz, de azért marad a kellemes tavasz – időjárás-jelentés

Egy kicsit hűvösebb lesz, de azért marad a kellemes tavasz – időjárás-jelentés

Ugyan egy gyenge hidegfront okozott némi lehűlést, de a következő napokban már nyugodt, napos lesz az idő.

Időjárási helyzet Európában:

Az Északi-tenger felett van annak a hatalmas kiterjedésű magasnyomású képződménynek a középpontja, amely a szárazföld nagy részének időjárását meghatározza. Területén nagyrészt derült az ég, sok a napsütés.

Az anticiklon keleti peremén a Kelet-európai-síkság északi része fölé hideg levegő áramlik, arrafelé a legmagasabb hőmérséklet mindössze 10 fok körül alakul. Délnyugat felé haladva ugyanakkor egyre magasabb értékeket mérnek, a legmelegebb az Ibériai-félszigeten van, ahol a délutáni órákra több helyen 30 fok köré melegszik fel a levegő.

Hírdetés

A Kárpát-medencét a következő 36 órában északkelet felől hidegfront érinti, ezért kissé növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye, és pár fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Vasárnap napközben az ország északkeleti felén kiderül az ég, de másutt is sok lesz a napsütés a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett. Napközben az ország délnyugati felén számíthatunk szórványosan kialakuló záporra, néhol zivatar is lehet. Az északkeleti, északi szél több helyen megélénkül, északkeleten és zivatar környékén erős széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18, 24 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »