Déván megnyílt az elsõ Drive-thru típusú oltópont

Déván megnyílt az elsõ Drive-thru típusú oltópont

Szombaton Déván megnyílt az első „Drive-thru” típusú oltópont – számol be a Libertatea.

Az oltópontot a dévai Shopping City Bevásárlóközpönt parkolójában hozták létre, és szombat délelőtt 10 órakor nyították meg. Az oltópont naponta 10 és 19 óra között működik, és az igénybe vételéhez nem szükséges előzetes regisztráció, programálás az országos online platformon. Az sem mérvadó, hogy az oltásra jelentkező állampolgár hol lakik, illetve az oltást az autóban ülve megkaphatja.

Hírdetés

Az autós oltóponton használt vakcina Pfitzer, és a szervezők arra készültek, hogy naponta mintegy 500 személyt legyenek képesek beoltani – közölte a lappal a Hunyad megyei prefektúra.

Az egészségügyi tárca tájékoztató anyaga szerint bármilyen közlekedési eszközzel lehet érkezni, azaz 5 férőhelyes személygépkocsival, vagy taxival, vagy más hasonló gépjárművel. A helyszínre érkezve fel kell mutatni egy érvényes személyi igazolványt, illetve ki kell tölteni a szükséges dokumentációt (egészségfelmérő kérdőívet, hozzájárulási nyilatkozatot). Ezeket előre is ki lehet tölteni a dokumentumok letölthetőek a közegészségügyi igazgatóság (DSP) oldaláról (itt és itt).

A kitöltött dokumentumot orvosi személyzet nézi át és konzultál az érkező emberekkel, akik ezt követően megkapják az oltást anélkül, hogy ki kellene szállniuk az autóból. Ezt követően bevezetik az oltási adatokat az országos online nyilvántartásba. (Libertatea.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »