Danko: Az SNS nem kívánja felmondani a koalíciós szerződést

Danko: Az SNS nem kívánja felmondani a koalíciós szerződést

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) nem kívánja felmondani a koalíciós szerződést. Koalíciós partnerét, a Smer-SD-t sem kívánja elgáncsolni a tárgyalások során. Ezt Andrej Danko, az SNS elnöke közölte hétfői sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor azt állítja, hogy a házelnöki poszt témája a párt számára le van zárva.

Danko ismét bírálta Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi minisztert. Elmondása szerint nem fenntartható ebben a pozícióban, és nem tud megbirkózni a feladatával. „A verebek a tetőn azt csiripelik, hogy rosszul alakulnak a dolgok körülötte“ – mutatott rá az SNS elnöke. Hozzátette ugyanakkor, hogy a párt semmilyen körülmények között nem támogatja az egészségügyi miniszteri posztból történő visszahívását. Danko szerint egyedül Robert Fico miniszterelnök (Smer-SD) követelheti Dolinková menesztését.

Hírdetés

Az SNS vezetője Dolinková mellett Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi minisztert is bírálta. Szerinte Tomáš „hülyén hazudik”, hogy ellenzi a szülői nyugdíjat. „A szülői nyugdíj megőrzése mellett vagyok. Természetesen a konszolidáció során a szülői nyugdíj kiszámításának más módjáról van szó, de az SNS elnökeként és magánszemélyként sem tudok azonosulni ezzel” – mondta Danko.

Az SNS vezetője azt mondta, a parlament elnöki posztjának betöltésének témája a párt számára le van zárva.  Danko szerint Fico mondta először, hogy kiegyensúlyozott lenne, ha ő töltené be a parlament elnöki posztját. „Ezt az ambíciót nem tudnám teljesíteni a Smer és Fico támogatása nélkül, mert tisztában vagyok az SNS erejével a kormányban. Ezt a Hlasban nem értették meg” – mondta Danko.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »