Csoportelső a magyar, csoportutolsó a szlovák férfi vízilabda-válogatott

Csoportelső a magyar, csoportutolsó a szlovák férfi vízilabda-válogatott

Magyarország a D csoportot megnyerve már biztosan negyeddöntős a spliti vízilabda-Európa-bajnokság férfi tornáján, míg Szlovákia a helyosztókon folytatja szereplését.

A magyar válogatott péntek reggel 9 órakor Izrael ellen játszotta utolsó mérkőzését a csoportkörben, és ahogy azt a papírforma sejtette, simán legyőzte ellenfelét. Az első negyedben gólt sem kapva négygólos előnyre tettek szert Zalánki Gergőék, majd a következő három játékrészben rendre öt góllal növelve a különbséget végül 23:4-re győztek. A magyar csapat megnyerte csoportját, amely egy plusz pihenőnapot ért. Burián Gergelyék így legközelebb kedden ugranak medencébe a negyeddöntőben, ahol a péntek este, lapzárta után játszott Olaszország–Montenegró mérkőzés vesztesével küzdenek meg az elődöntőért.

„Nagyon korán volt a meccs.Utoljára talán serdülőben vagy gyerek kategóriában játszottunk ilyenkor. Örülök a győzelemnek, bár elég könnyed találkozó volt. A lényeg, hogy csoportelsők vagyunk. A következő három napban maximálisan fel fogunk készülni a következő ellenfélre. Akár az olasz, akár a montenegrói válogatott lesz az ellenfél, nehéz meccset várok, de szerintem képesek vagyunk rá, hogy bekerüljünk a legjobb négybe. Ott már bármi megtörténhet” – mondta a mixzónában az Eb-n most bemutatkozó, 22 éves Ágh György.

Hírdetés

„Nagyon profin álltunk hozzá ehhez a korai kezdéshez, ez látszott az eredményen is. Az ilyen meccseken csak hibázni lehet, de úgy gondolom, hogy magabiztosak voltunk és ez látszik az eredményen is. Aki jobban ért hozzá, az láthatta, hogy védekezésben és támadásban is próbáltunk olyan elemeket gyakorolni, ami már a negyeddöntőben is a hasznunkra lehet” – értékelt Lévai Márton, akinek a szavait megerősítette a szövetségi kapitány, Varga Zsolt is.

„A mai meccs nehézsége, hogy nagyon korán volt, ilyenkor azért nehéz vízilabdázni. Jól reagáltunk erre a helyzetre, meg tudtuk valósítani azokat az elemeket, amiket külön kértem. Két ilyen volt, amiket mérkőzésszituációban akartam gyakorolni” – nyilatkozta Varga, aki elmondta, reméli, hogy sikerül valamely erősebb csapattal egy közös edzésen hangolódni a negyeddöntőre.

A szlovák válogatott a csoportkör harmadik napján játszott a leginkább hozzá közel álló ellenféllel, azonban Georgia már az első negyed után 5:1-re elhúzott. Ezt a hátrányt pedig nem tudta ledolgozni Szlovákia, sőt, végül 16:11-es vereséget szenvedtek.

„Sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem volt jó, sok hibát vétettünk. A játékosok nem azt csinálták amit kértem tőlük, nem láttam az elszántságot, a koncentrációt” – reagált az érthetően csalódott szövetségi kapitány, Milan Oršula. A szlovák csapat a 13–16. helyért vívandó helyosztókon elsőként a németekkel játszik vasárnap.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »