Csökkenti az oltópontok számát Kassa megye

Csökkenti az oltópontok számát Kassa megye

Továbbra is csökken az oltási kedv Kassa megyében, ezért a COVID-19 elleni védőoltás iránti érdeklődés hiánya miatt csökkentik a kihelyezett oltópontjai számát is.

Kassa megye már hosszabb ideje működtet kihelyezett oltópontokat több bevásárlóközpontban. Ezekben egyre kevesebben kérnek oltást, ezért márciustól Kassán már csak három ilyen oltópont áll majd rendelkezésre, illetve ezek nyitvatartási ideje is megváltozik. A Főtéren (Felszabadítók terén) található bevásárlóközpontban csütörtökönként, a vasútállomáson péntekenként, a Trolibusz utcai bevásárlóközpontban pedig szombatonként oltanak majd 9.00 és 17.00 óra között. A többi bevásárlóközpontokban működő megyei oltópontokat március 1-től bezárják.

Az oltópontok számának csökkenése ellenére – amelyeket szükség esetén ismét ki lehet nyitni – a megyei önkormányzat felkészült a Novavax társaság új vakcinájával történő oltás megkezdésére. A kassai nagykapacitású oltóközpontban időpontot lehet majd foglalni”

Hírdetés

– áll a megyei közleményben.

Kétdózisú proteinvakcináról van szó, a két adag beadása között 21 napnak kell eltelnie. A 18 évnél idősebb érdeklődők a korona.gov.sk weboldalon regisztrálhatnak.

Márciustól a nagymihályi és az iglói nagykapacitású oltóközpont továbbra is havonta kétszer, mindig hétvégenként várja majd az érdeklődőket, a kassai pedig munkanapokon lesz nyitva.

Az oltás megkezdése óta Kassa megye oltócsapatai összesen közel 380 ezer adag vakcinát adtak be, ebből több mint 91 ezret terepen, mobil oltóegységek útján.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »