Családvédelmi találkozó az európai fontolva haladók részvételével

Az európai konzervatív erők képviselőinek részvételét várják a családpolitikának szentelt találkozón, amelyre a Patrióták Európáért tagjait is meghívták – jelentette be az Olasz Testvérek párt az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció nevében egy római sajtótájékoztatón szerdán.

A demográfiai csökkenés és a családtámogatás lesz a központi témája a horvátországi Dubrovnikban október 18. és 20. között tartandó találkozónak.

A konferenciára mintegy háromszáz résztvevőt várnak több mint húsz országból, a konzervatív erők képviselőit egész Európából, köztük a Patrióták Európáért és az Európai Néppárt (EPP) politikusait – mondta el a római képviselőházban tartott sajtótájékoztatón Antonio Giordano, az ECR főtitkára. Hozzátette, küldöttség érkezik az Egyesült Államokból és Venezuelából is.

Hírdetés

“A népességcsökkenés problémája nem egyetlen politikai oldal vagy ideológiai sajátja (..) az egész európai kontinenst érinti, éppen ezért minden politikai félnek felelősséget kell vállalnia a megoldás érdekében” – hangoztatta Giordano.

Az ECR-nek Giorgia Meloni miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) kormánypárt az elnöke. Dubrovnikban jelen lesz az FdI-vel közösen kormányzó Hajrá Olaszország (FI), amely az Európai Néppárt tagja, valamint a Liga, amely a Patrióták Európáért tagpártja.

A sajtótájékoztatón meghívott vendégként említették a Fideszt, és bejelentették, hogy jelen lesz a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki, a Jog és Igazságosság (PiS) politikusa.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »