Csak klímahívőket alkalmazna az Európai Központi Bank egyik vezetője

Csak klímahívőket alkalmazna az Európai Központi Bank egyik vezetője

Kizárólag olyan új alkalmazottakat venne fel az Európai Központi Bankhoz (ECB) annak ügyvezető tanácsának egyik tagja, akik meggyőződésesen hisznek a klímaváltozás emberi tevékenységgel való állítólagos összefüggésében – számolt be az uniós intézmény alkalmazottainak egy részét is megbotránkoztató kijelentésről több hírportál, köztük a politico.eu is.

Először öncenzúra, majd véleménycenzúra, aztán véleményterror és végül talán jobb nem is belegondolni, mi jöhet még. Az eszköztár egyértelmű és a korábban születetteknek ismerős is kell, hogy legyen, hiszen hovatovább a legsötétebb kommunista időket idézi, amikor egy „megfelelő” kádervélemény vagy éppen a „foximaxiegyetemként” is emlegetett kommunista gyorstalpaló „egyetem” nélkül gyakorlatilag esélytelen volt egy-egy jobb munkahely megszerzése. És ahogyan a vicc tartotta: semmi probléma nem volt a szólásszabadsággal… Csak a szólás utáni szabadsággal akadt néha némi gond. Komolyan ez jön vissza? Azt hiszem nem igen akad olyan olvasó, aki az uniós csatlakozásunkkor egy ilyen EU-ba szeretett volna belépni. Na de változnak az idők, ha a módszerek nem is nagyon.

Legalábbis ezt látszik bizonyítani az ECB hattagú ügyvezető tanácsának egyik tagjának a holland Frank Eldersonnak azon kijelentése (is), miszerint: „Minek alkalmaznánk olyan embereket, akiket aztán át kell programoznunk?” Magyarázatként hozzátette: egyébként is az ECB minden jelenlegi alkalmazottjának át kellene esnie egy olyan „átképzésen”, ahol „megfelelő” véleményt alkothat a klímaváltozással kapcsolatos aktuális dogmákról.

 

Jegyezzük meg egy olyan államcsoportosulás, az EU, egy vezető intézményéről van szó, amely teljes vehemenciával – s tegyük hozzá, ha igazak az ezzel kapcsolatos információk akkor teljes joggal – bírálja azt a Kínát, ahol politikai meggyőződés és/vagy vallási, etnikai hovatartozás alapján kerülhetnek nem átképző agymosodába hanem átnevelő táborba emberek.

Hírdetés

Frank Elderson kijelentése a fősodrú sajtó ingerküszöbét alig, vagy egyáltalán nem érte el, szavai viszont legalább az ECB alkalmazottai körében meghökkenést váltottak ki, s ennek a véleményének az alkalmazottak egy csoportja hangot is adott, a kijelentést autoriternek minősítve, s rámutatva: ezek után aligha lehet beszélni szabad, a klímaváltozással kapcsolatos, véleményütköztetésről az ECB talaján. Hát nem is.

A témához az ECB elnöknője Christine Lagarde is hozzászólt, – nem különösebben meglepő módon igazán falmentén – s azt mondta: kiáll kollégája Frank Elderson mellett, ugyanakkor személy szerint a sokszínűséget, a vélemény sokszínűséget értékeli az általa vezetett intézményben. Na akkor most mi is van? Mi köze a klímahiszti dogmáján alapuló zöld véleményterrornak a vélemény sokszínűséghez?

Ó, Európa mond hol vagy? Vagy ahogy egy nagy klasszikus mondta: ó, forradalom, ó szabadság, mond hol vagy? Mert innét, már csak a pucér üleped látszik.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »