Civil ruhás rendőrök érték tetten a kifosztót

Civil ruhás rendőrök érték tetten a kifosztót

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki másfél héttel ezelőtt, a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök azonban tetten érték és elfogták. A bíróság a vádlottat 4 év és 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Hírdetés

A vád szerint a vádlott 2023. október 1-jén éjjel, a Budapest XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó egyik villamoson észrevette – az ittassága miatt – az egyik ülésen alvó sértettet. A vádlott odalépett az alvó férfihoz, majd a védekezésre képtelen állapotát kihasználva, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő több ezer forint készpénzzel, valamint a férfi személyi okmányával együtt.  A járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök észlelték a vádlott cselekményét, így tetten érték és elfogták.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit – aki a legutóbbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig több mint két hónapja szabadult – gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság bűnösnek mondta ki, és ezért – mint többszörös visszaesőt – 4 év és 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet a vádlott és a védő fellebbezése miatt nem jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »