Čaputová sajtótájékoztatója: nesze semmi, fogd meg jól!

Čaputová sajtótájékoztatója: nesze semmi, fogd meg jól!

Richard Sulík, az SaS elnöke mellett Zuzana Čaputová is sajtótájékoztatót tartott kedd este. A köztársasági elnök a kormányválsággal kapcsolatban állt a nyilvánosság elé. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ma a kormányfő és az SaS elnöke is tárgyalt a köztársasági elnökkel. Egyik találkozóról sem szivárgott ki semmilyen érdemi információ, bár Sulík a találkozó után rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen közölte, ha Matovič nem mond le, pártja mindhárom minisztere távozik a kormányból. „Elmondtam a köztársasági elnöknek, mire számítson” – fogalmazott lakonikusan a gazdasági miniszter.

 Zuzana Čaputová úgy fogalmazott, az elmúlt hetekben rengeteg tárgyalt a koalíciós pártokkal, ismeri az álláspontjukat és a pártok is ismerik az övét.

Hírdetés

Igor Matovič kormányfő nem szolgált semmilyen konkrét válasszal – jelentette ki a köztársasági elnök. 

A köztársasági elnök arra kérte a miniszterelnököt, minél előbb zárja le a konfliktust, amelyet csak tovább súlyosbít a kialakult járványhelyzet. „Szlovákiának azonnali változásra van szüksége a járványvédekezés irányításában, a vakcinációban és a kommunikációban is, úgy kifelé, mint a kormányon belül” – közölte a köztársasági elnök, majd hozzátette, Szlovákiának működőképes kormányra van szüksége. 

A rövid, papírból felolvasott nyilatkozat után Čaputová elhagyta a termet, kérdezni nem lehetett tőle.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »