Čaputová: A miniszterelnöknek ráncba kell szednie Matovičot

Čaputová: A miniszterelnöknek ráncba kell szednie Matovičot

Az államfő a Markíza televíziócsatorna szerda esti műsorában elmondta, Eduard Hegernek (OĽaNO) stratégiát kell váltania.

Čaputová kijelentette, amennyiben Heger kormányozni szeretne, mindenképpen a parlament támogatását kell keresnie, méghozzá tárgyalások útján.

Az államfő szerint Igor Matovič (OĽaNO) SaS-nek címzett támadásai szöges ellentétben állnak azzal, amivel ezt meg lehetne valósítani.

Abszolút stratégiaváltásra van szükség. A miniszterelnöknek rendet kell tennie azok között, akik ezt megzavarják, beleértve Igor Matovičot is

– jelentette ki Čaputová.

Hírdetés

Hozzátette: az ország súlyos válságokkal néz szembe, melyek megoldásához egy működőképes parlamentre van szükség.

Nem engedhetünk meg magunknak egy olyan kormányt, ami patthelyzetben van. Ebben az esetben az alkotmányba kell foglalnunk egy szabályt, amely alapján a parlament lerövídtheti a mandátumát, ami előrehozott választást eredményezne

– figyelmeztetett az államfő.

Zuzana Čaputová az előrehozott választásról is nyilatkozott; visszautasította Robert Fico (Smer) állításait, melyek szerint meghiúsított egy újabb kísérletet a kormány megbuktatására.

„Ezt a népszavazást egyfajta kampánynak is tekinthetjük” – mondta a köztársasági elnök, aki egyúttal közölte, még nem döntötte el, részt vesz-e majd rajta.

(tvnoviny)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »