Burkina Faso lakosságát megpróbálják elzárni a világ hírei elől

Burkina Faso lakosságát megpróbálják elzárni a világ hírei elől

„A Kommunikációs Felsőbb Tanács további értesítésig felfüggeszti a nemzeti média és a nemzetközi média összehangolásának minden formáját.”

Burkina Faso katonai vezetése ideiglenesen megtiltotta a helyi hírügynökségek számára a nemzetközi médiajelentések felhasználását – közölték hétfő este a helyi hatóságok.

„A Kommunikációs Felsőbb Tanács további értesítésig felfüggeszti a nemzeti média és a nemzetközi média összehangolásának minden formáját” – áll a hétfő este kiadott közleményben.

Hírdetés

A tanács továbbá azzal vádolta meg az Amerika Hangja amerikai nemzetközi műsorszolgáltatót, hogy egy szeptember 19-én sugárzott adásban demoralizáló megjegyzéseket tettek a Burkina Fasóban és Maliban állomásozó csapatokról, amelyet egy helyi magánrádióban is sugároztak.

A közleményben arra is kitérnek, hogy az említett adásban a riporter „bátornak” nevezte a Bamako ellen szeptemberben elkövetett dzsihadista támadást, bírálta a biztonsági csapatok műveleteit, és egy Burkina Fasó-i faluban elkövetett augusztusi támadás után megalapozatlan adatokat közölt a halottak számáról.

Az utóbbi hónapokban egyre több helyen csaptak le iszlamista szélsőségesek a Száhel-övezetben, szeptember végén megtámadták Mali fővárosát, Bamakót is. Ilyen jellegű támadásra legutóbb csaknem egy évtizede volt példa. Augusztusban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető dzsihadisták legalább 100 falusit, illetve katonát öltek meg Burkina Faso központi részén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »