Búcsú a kürti borfesztiváloktól?

Búcsú a kürti borfesztiváloktól?

Rendkívül népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát a járványhelyzet előtt az érsekújvári járásbeli Kürtön a Strekovin Polgári Társulás által szervezett Kürti Borfesztivál, amelynek utódja a Kürti Nyitott Pincék rendezvénye volt.

Kasnyik Tamás, a társulás képviselőjeként a napokban nyílt levélben tájékoztatta a fesztivál közösségi oldalán a borászokat és a rendezvény kedvelőit, hogy a továbbiakban nem tudják felvállalni a szervezéssel járó kiadásokat és feladatokat. „Az elmúlt 14 év alatt apró kis csapatunkkal, helyi borászok és a támogatóink segítségével sikeresen működtettünk egy olyan rendezvényt, mely talán nem csak a régió, de az ország egyik legnagyobb kulturális és gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát. Hírnevet hozva községünknek a határainkon innen és azon túl. Reményeim szerint nem csak megannyi örömteli pillanatot, megannyi értékes dolgot tudtunk adni, de sikerült a kürtiek szívét évről évre büszkeséggel megtölteni apró falunk, kis közösségünk, illetve azon értékek iránt, melyeket megörököltünk, hogy azokat felelősséggel és a lehető legtisztábban továbbadjuk” – olvasható a nyílt levélben.

Hírdetés

Kasnyik Tamás ugyanakkor hozzátette, még az sem kizárt, hogy akad, aki folytatja a hagyományt: „Csak a közösségen múlik. Én nagyon bízom abban, hogy valamilyen formában valaki más, vagy mások szervezésében a Kürti Borfesztivál története – még ha más formában is – előbb, vagy utóbb tovább folytatódik. Csak rajtatok múlik!”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »