Brassóban és Székelyudvarhelyen kezdenek a háromszéki csapatok (Labdarúgás, 3. Liga)

Brassóban és Székelyudvarhelyen kezdenek a háromszéki csapatok (Labdarúgás, 3.  Liga)

A hétvégén kezdődik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 2023–2024. évi idénye, az 5. csoportban érdekelt háromszéki csapatok ma 18 órától idegenben lépnek pályára. A Sepsi OSK II. a Brassói Kids Tâmpa, az előző szezonban kiesett, majd a nyáron visszafogadott Kézdivásárhelyi SE pedig a Székelyudvarhelyi FC vendégeként játszik az első fordulóban.

A sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi együttes tavalyhoz hasonlóan az 5. csoportba kapott besorolást, ahol az alapszakaszban a Muscelul Câmpulung Elite, a Barcarozsnyói Olimpic, a Brassói SR, a Brassói Kids Tâmpa, a Zernesti Olimpic, a Tatrang, a Székelyudvarhelyi FC és a Viitorul Curița ellen lépnek pályára. Az odavágó-sorozat október 21-ig tart, 2023-ban az utolsó fordulót december 2-án játsszák, majd a téli szünetet követően, 2024. március elején folytatódik az alapszakasz, amely március 23-án zárul, a rájátszást pedig áprilisban és májusban szervezik.

Hírdetés

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságba idén szintén száz csapat nevezett, amelyeket tíz csoportra osztottak. A csoportkörben 18 fordulót rendeznek, aztán felső- és alsóházi rájátszás következik. A playoffban az első négy helyezett kilenc forduló során háromszor találkozik egymással, majd a csoportelsők és csoportmásodikok osztályozót vívnak. A playoutban az 5–10. helyezettek vesznek részt, ezek kétszer csapnak össze egymással. Mindegyik csoportból az utolsó kettő, valamint a leggyengébb pontszámmal rendelkező negyedik kiesik.

Az első forduló programja: * ma: Muscelul Câmpulung Elite–Zernesti Olimpic (18 óra), Brassói Kids Tâmpa–Sepsi OSK II. (18 óra), Székelyudvarhelyi FC–Kézdivásárhelyi SE (18 óra) * szombat: Barcarozsnyói Olimpic–Tatrang (18 óra). Változott a Brassói SR hétvégi ellenfelének kiléte, ugyanis a Brassói FC bejelentette, nem indul a harmadosztályban. A visszalépő csapat helyét a Bacău megyei Viitorul Curița vette át, amely szombaton otthon kezdi a bajnokságot. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »