Branislav Gröhling és Marek Krajčí sajtótájékoztatója a pedagógusok vakcinációjáról

Branislav Gröhling és Marek Krajčí sajtótájékoztatója a pedagógusok vakcinációjáról

Marek Krajčí, az egészségügyi és Branislav Gröhling, az oktatási tárca vezetője tartott közös sajtótájékoztatót szerda este, hogy a pedagógusok oltása kapcsán tiszta vizet öntsenek a pohárba.

Portálunk több alkalommal is foglalkozott a pedagógusok hét elején bejelentett oltási kampányával. A mai nap folyamán nem hogy tisztázódott volna, sok szempontból inkább bonyolulttá vált a helyzet, számos egymásnak ellentmondó hír érkezett, sok iskolaigazgató a sajtóból tudta meg, mégsem küldheti oltásra pedagógusait.

Az egészségügyi minisztérium épületében tartott sajtótájékoztatót Marek Krajčí kezdte. Az elején leszögezte, 21600 AstraZeneca vakcina áll jelenleg rendelkezésre, ezt a mennyiséget pedagógusok beoltására szánják. 

A miniszter elmondta, a szaktárca fogja beosztani a jelentkező pedagógusokat, most hétvégén szinte az összes kerületi székhelyen lesz vakcináció (a fővárosban három helyen is), Nyitra és Besztercebánya kivételével.

E kettőben a jövő hét folyamán hétfőtől péntekig lesz oltás, a hétvégén nem.

Branislav Gröhling kijelentette, ez az első fázis terve, amely a következő három hétben, pontosabban három hétvégén zajlik majd. Két kategóriába sorolják majd a pedagógusokat 55 év alatti és feletti csoportba. Az igazgatók a holnapi nap folyamán kapják meg a linket a regisztrációs felülethez. 

Az egészségügyi miniszter kijelentette, jövő héten újabb adag AstraZeneca-vakcinának kell érkeznie.

Hírdetés

Mennyi pedagógus érdeklődik?

A januári felmérés alapján körülbelül 60%. A valóságban ennél valószínűleg jóval több pedagógus szeretné beoltatni magát!

Mennyi embert szeretnének beoltani szombaton és vasárnap?

A rendelkezésre álló összes AstraZenecát „elhasználnák” a hétvégén.

Ha nem jelentkeznek elegen, kaphatnak a nem tanári pozíciót betöltő iskolai alkalmazottak?

Nem. A következő hétvégére új kategóriákat állítanak össze. Akkor igen.

Az 55 év feletti pedagógusokat a hétvégén biztosan nem oltják be. Az a program legfeljebb hétfőn indulhat! Csak találgatni lehet, mi ennek az oka. Jelen állás szerint valószínűleg nincs elég Pfizer-vakcina számukra, a brit AstraZeneca oltóanyagával viszotn nem akarják oltani őket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »