Boroskóla – Finom borok és egyszerű ételek

Boroskóla – Finom borok és egyszerű ételek

A lévai származású Wirth Gabriella neve ismerősen csenghet a Magyar7 olvasóinak, hiszen 2018 végén már bemutattuk borfalatkáival, borkeksszel és borsnackkel foglalkozó vállalkozását. Tavaly októbertől egy gasztroműsor házigazdájaként a virtuális térben is feltűnt.

A Boroskóla című gasztro-kulturális műsor keretein belül egy-egy borhoz készítenek olyan ételeket, amelyek egyszerű, otthoni körülmények között is könnyen előállíthatóak.

– vallják a Boroskóla című gasztroműsor alkotói. Az ötletért és a forgatókönyvért is felelős műsorvezetők, Wirth Gabriella és Divéki Péter az eddigi epizódokban kóstoltak már villányi Portugiesert, obszidián furmintot és egy cirfandli nevű tradicionális pécsi borfajtát, miközben ezekhez illő ételeket, így például boros kolbászt és ropogós ciabattát, baracklekváros oldalast és puliszkát, továbbá brindzás lepényt is készítettek.

Hírdetés

– árulta el kérdésünkre Wirth Gabi, majd így folytatta: „A bor és az étel párosítása önmagában is nagyon izgalmas. Szeretnénk azt a hangulatot és azt az érzést, amit a konyháinkban átélünk, minél több embernek átadni. Szeretnénk, ha minél többen figyelnének oda arra, mi van a poharukban.”

Izgalmas minisorozatukban – Szabó Zoltán borász közreműködésével – az egyes bortípusok között segítenek eligazodni, legyen szó akár könnyű, illatos és testes fehérborokról, édes vagy buborékos borokról, netán könnyed vörösborokról.

– vázolta fel a terveket a lévai gyökerekkel rendelkező, jelenleg Pécsett élő Wirth Gabriella.

„Teljen meg a konyha élettel, legyen újra a konyha a beszélgetések, szerelmek és barátságok legfontosabb helyszíne! Figyeld, hogy lehet borokat és ételeket egyszerűen párosítani, tudj meg izgalmas történeteket a magyar borokról, és tanulj meg könnyű recepteket elkészíteni! – buzdítják az érdeklődőket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »