Blaha: A választást követően stabilak vagyunk, a kormány nem fog szétesni

Blaha: A választást követően stabilak vagyunk, a kormány nem fog szétesni

Ľuboš Blaha, a Smer-SD parlamenti képviselője szerint a parlament elnökének a kérdésével csak a júniusi európai parlamenti választás után foglalkozik majd a kormány.

Blaha elismeri, hogy a pozíció a Hlas pártot illeti, és ha az SNS elnöke, Andrej Danko lesz a parlament elnöke, akkor az a Hlas nagylelkűségének lesz köszönhető.

Jozef Hajko, a KDH parlamenti képviselője ebben a kérdésben Robert Fico taktikáját véli felfedezni. Blaha szerint csak az európai parlamenti választás után dönti el a kormány, hogy ki lesz a parlament elnöke.

A Smer alelnöke leszögezte, hogy a kormány a választás után stabil, és nem aggódik azon, hogy a kormány szétesne.

Hajko elvárja az új parlament elnökétől, hogy tisztességes legyen, és ügylejen arra, hogy a törvényjavaslatokat a képviselők szabályszerűen fogadják el. Elmondása szerint Danko nem lenne megfelelő erre a pozícióra, mivel ő csak a saját érdekeit nézi.

Hírdetés

A politikusok reagáltak Irán Izrael elleni támadására is. Blaha szerint önmérsékletre van szükség, meg kell akadályozni, hogy a konfliktus tovább fokozódjon. Kijelentette, hogy a Smer elítéli az Izrael elleni támadásokat.

A KDH álláspontja szerint Izraelnek joga van megvédenie magát a Hamasz támadásaival szemben, másrészt viszont Izrael nem tisztelte szövetségeseit, nem tudta megakadályozni, hogy a konfliktus tovább eszkalálódjon.

A KDH Irán lépéseit nagyon veszélyesnek tartja, amely a feszültség további fokozódásához vezethet 

A párt arra szólítja fel a szlovák kormányt, hogy már most összpontosítson Szlovákia légterének védelmére.

Blaha elmondta, hogy az igazságügyi minisztérium és a legfőbb ügyészség is válaszolni fog az Európai Bizottság levelére, melyben kétségbe vonják az európai pénzforrások tisztességes felhasználását.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »