Bíróság felrobbantásával fenyegetőzött egy félnótás

Bíróság felrobbantásával fenyegetőzött egy félnótás

Színlelt akcentussal fenyegetőzött egy férfi, hogy felrobbantja az egyik fővárosi bíróság épületét. Az eltorzított hang tulajdonosát 72 órán belül elfogták a rendőrök.

Hírdetés

Az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó  ügyintéző 2023. szeptember 13-án, reggel fogadott egy hívást. A telefonáló nem eresztette bő lére mondandóját, bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki. 

A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, amelyről a hívást kezdeményezték. Kiderült, hogy a készülékről a szám tulajdonosának a sógora, M. Kálmán telefonált be a bíróságra.

A férfit a belvárosi rendőrök szeptember 11-én elfogták, és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az is kiderült, hogy M. Kálmán gyermeke ellen nem szabott ki a bíróság szabadságvesztést, sőt eljárás sem folyt vele szemben. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Kálmánt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »