Biden-Putyin-csúcs: Több mint ezer katonát mozgósítottak a Genfi-tó védelmére

Biden-Putyin-csúcs: Több mint ezer katonát mozgósítottak a Genfi-tó védelmére

Több mint ezer állig felfegyverzett katona fogja őrizni a biztonságot Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök svájci találkozóján. Genf felett rövid időre lezárják a légteret, a forgalmat pedig a svájci légierő fogja felügyelni. A találkozóra június 16-án került sor.

“Svájcnak kötelessége garantálni az olyan ide látogató személyek biztonságát, akik a nemzetközi jog szerint különleges védelemre jogosultak. Ilyen például az orosz és az amerikai elnök is”

közölte a svájci védelmi minisztérium. A mozgósított több mint ezer svájci katona a Genfi-tó környékét fogják biztosítani, valamint segítenek a rendőrségi erőknek a járőrözésben.

Hírdetés

A svájci hivatalok Csütörtökön jelezték, hogy Putyin és Biden találkozójára a Genfi-tónál lévő, 18. századi kastélyban kerül sor.

Az AP hírügynökség szerint Biden Ukrajnáról, a fegyverkezés-ellenőrzésről, az emberi jogokról és a kibertámadásokról akar beszélni az orosz elnökkel. Moszkva a stratégiai stabilitást, a globális válságot, a klímaváltozást és a pandémia elleni harcot jelölte meg témaként.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »