Biden 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez

Biden 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez

Joe Biden megválasztott amerikai elnök csütörtök este bejelentette, hogy 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez, amelynek keretében finanszíroznák a nemzeti oltási programot, valamint sok amerikai 1400 dolláros értékű csekket kapna.

Biden stábjának közleménye szerint a kongresszus decemberben végrehajtott – hasonló célú – kétpárti akciója jó irányba tett lépést volt, de az csupán előleg volt.

– olvasható.

Az újabb ösztönző javaslat híre hetekkel azután vált ismertté, hogy

Hírdetés

a kongresszus decemberben elfogadott egy közel 900 milliárd dolláros ösztönző programot, amely növelte a munkanélküli ellátások mértékét és sok amerikainak 600 dolláros segélyt küldött.

Az amerikai gazdaság a lassuló fellendülés jeleit mutatja, miközben emelkedik a munkanélküliség, az egészségügyi rendszer pedig alig képes megbirkózni a koronavírusfertőzöttek növekvő seregével.

A tervezett 160 milliárd dollárt különítene el az oltóanyag-programra, 170 milliárd dollárt az iskolák újbóli megnyitására és egybillió dollárt a közvetlen segítségnyújtásra, ideértve a munkanélküli-segélyeket is.

Bidennek a hatalomátadást lebonyolító törzse szerint a gazdaságösztönző program ugyan becsvágyó, de megvalósítható, megmenti az amerikai gazdaságot, és kezd csapást mérni a vírusra. A kongresszusnak gyorsan kell cselekednie annak érdekében, hogy a dolgozó családok, közösségek és kisvállalkozások túléljék a járványt – hangsúlyozták a dokumentumban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »