Beszélgetés Horváth Evelin hajszobrásszal és mosóporba rejtették a cigarettát: augusztus 7-8-i hírösszefoglaló

Beszélgetés Horváth Evelin hajszobrásszal és mosóporba rejtették a cigarettát: augusztus 7-8-i hírösszefoglaló

Beszélgetés Horváth Evelin hajszobrásszal – „Egy jó fodrász évek alatt válik igazi szakemberré”; Mosóporba rejtette a cigarettát (Fotók); Pusztító zivatar – Megkérdeztük a meteorológust: mennyire gyakoriak az ilyen viharok?; Élményalapú, közösségépítő programok sokasága – Nagycsaládban élni jó!; Elfelejtett gyümölcsféléink, ritkaságok, újdonságok – A fekete bodza. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 7-8-án.

Horváth Evelin – aki a Relax szépségszalonban várja vendégeit – egy igazi maximalista egyéniség. Vendégeinek mindig tudása legjavát nyújtja, hogy a hölgyek igazán elégedettek legyenek az általa elkészített frizurákkal. 

A nevetlenfalui ukrán-román ellenőrző ponton mosóporba rejtett cigarettát találtak az ukrán vámosok. Az öt vödör közül négyben elrejtett cigarettát találtak a vámosok. A külföldi férfi 200 csomag zárjegy nélküli cigarettát rejtett el a mosóporban.

Hírdetés

Az elmúlt vasárnap késő délután viharos erejű széllel érkező zivatar csapott le Beregszászra és környékére. Nyomában hatalmas pusztítás keletkezett: fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg stb. A Beregszászi Meteorológiai állomás adatai szerint a szélvihar 15-16 m/sec sebességgel söpört végig. Ez megfelel 150-160 km/órás szélnek.

A kárpátaljai nagycsaládosoknál már rég megvalósult a nemek egyenjogúságának magasztos elve, hisz évente rendszeresen megtartják az édesanyák hetét, meg az édesapák napját. De hogy ennél tovább menjünk: a nagyszülők napja is programba van iktatva, hisz mint tudjuk, ők is a család elválaszthatatlan részét képezik.

Az európai-mediterrán cserje nálunk is nagyon elterjedt és gyűjtik, nemesített fajtáit ültetvényekben termesztik. A bodza (Sambucus nigra) évelő, fás bokor, akár 4-6 m magasra is megnőhet. Tőhajtások képzésével ritka, levegős bokorrá alakul. A fekete bodza Kárpátalján nagy alakgazdaságban fordul elő a lombos erdők cserje szintjén.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »