Befejezés előtt a nyujtódi ifjúsági ház

Befejezés előtt a nyujtódi ifjúsági ház

2022-ben sikeresen pályázott a részvételi költségvetésből egy ifiház kialakítására a Nyujtódi Ifjúsági Szervezet: a maximális pályázható összeget, ötvenezer lejt elnyerő munkálat hamarosan a végéhez ér.

A két évvel ezelőtti pályázat célja egy modern ifjúsági tér kialakítása volt a Kézdivásárhelyhez tartozó Nyujtód, Szászfalu és Sárfalva fiatalságának. Helyszínként a nyujtódi kultúrotthon szomszédságában, az országút mellett található régi tűzoltószertár szolgál, a lerobbant ingatlan felújítását a városháza végezte. Az új közösségi tér helyet ad majd a nőegyletnek is, ugyanakkor befogadó tere lenne a Nyujtódi Ifjúsági Szervezetnek, amely a pályázat révén több felszerelést és bútorzatot vásárol. A pályázatírók elképzelése szerint a két nagyobb helyiség egyikéből idővel – lehetőségeiktől függően – egy podcast-stúdiót alakítanának ki, hogy a virtuális térben is eljuthassanak a fiatalsághoz.

Hírdetés

Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármestere elmondta: a munkálatból a villanyvezetés maradt hátra, a felszerelések megvásárlását hamarosan lebonyolítják. Az épület előtt új kerítés is épült, és nemrég az udvarát is leaszfaltozták.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »