Beavatkozási intézkedéscsomagokat kell készítsenek a prefektusok. 100 ezren vannak karanténban, de a számuk nõni fog

Beavatkozási intézkedéscsomagokat kell készítsenek a prefektusok. 100 ezren vannak karanténban, de a számuk nõni fog

Nicolae Ciucă miniszterelnök arra kérte a prefektusokat csütörtökön, hogy készítsenek elő egy intézkedéscsomagot a téli ünnepek időszakára, hogy szükség esetén idejekorán tudjanak közbeavatkozni.

Ciucă kijelentette, a hatóságoknak úgy kell felkészülniük a közelgő ünnepekre, hogy amennyiben a helyzet úgy kívánja, azonnal tudják megtenni a szükséges lépéseket. ‘Meggyőződésem, hogy mindannyian tisztában vannak a Covid-19 világjárvány által okozott helyzet összetettségével, amelyet az időjárási viszonyok még tovább fokoznak’ – mondta a prefektusoknak a kormányfő.(agerpres)

Hírdetés

Lucian Bode belügyminiszter pedig arról számolt be, hogy jelenleg több mint 100.000 ember van karanténban országszerte, akiket a belügyi tárca alá tartozó szervezetek ellenőriznek. „Becsléseink szerint a karanténba helyezettek száma országos szinten meghaladja majd a 115.000 főt, ami nagy mennyiségű munkát jelent a struktúráink számára” – mondta a belügyminiszter.

Arra kérte a prefektusokat, hogy készüljenek fel az 5. hullámra, amely a szakemberek szerint legfeljebb 3 hét múlva érkezik, és nagyobb lesz, mint a 4. hullám. (agerpres.ro, hotnews.ro, hírszerk.)

Fotó: Nicolae Ciucă/képernyőmentés


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »