Balekok nagy tömegét csődítette össze egy kiberszélhámos

Balekok nagy tömegét csődítette össze egy kiberszélhámos

A legmagasabb szintű készültséget rendelte el New York rendőrsége pénteken, miután egy közösségi médiasztár több ezer fős tömeget csődített össze ingyen ajándékokat ígérve.

 

Hírdetés

Who is Kai Cenat? Twitch gamer's giveaway led to NYC riot

A tettes – NY Post

A különböző közösségi médiaoldalakon több millió követővel rendelkező Kai Cenat szerdai élő bejelentkezésében hirdette meg, hogy péntek délután egy kamionból különböző műszaki eszközöket, köztük játékkonzolokat ad ingyen annak, aki a Manhattan közepén fekvő Union Square-re kilátogat, és válaszol néhány kérdésre.
   
A tömeg pénteken kora délután kezdett gyülekezni a belvárosi téren, emiatt a forgalmat el kellett terelni. A rendőrség először kettes fokozatú készültséget rendelt el, hogy biztosítsa a környék rendjét, majd a legmagasabb, katasztrófák esetére fenntartott négyes készültségre emelte, mozgósítva minden rendelkezésére álló egységet, amikor a tömeg több ezresre növekedett. A nagyobb káosz elkerülése érdekében a metrók sem álltak meg a közeli állomáson.
   
Miközben a tömeg a téren várta, hogy kedvence megjelenjen, Cenat a Twitch nevű közösségi médiaplatformon élő bejelentkezésben úgy kommentálta a történéseket, hogy „háború van odakint”. A 21 éves közösségi médiaszemélyiség később egy autóban elhagyta a helyszínt. Arról nem tudni, hogy az ígért ajándékokból bármelyik rajongó részesült volna.
   
A hírtelevíziók közvetítése szerint a rendőrök a tömegből többeket előállítottak, majd a hatóság később közölte, hogy a történtek miatt Kai Cenatot is őrizetbe vették.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »