Balatoni Szövetség: nem ördögtől való, ha drágulnak a strandbelépők

Balatoni Szövetség: nem ördögtől való, ha drágulnak a strandbelépők

Idén több balatoni strandot is felújítottak. Van olyan település, ahol a belépő díjak emelésével, vagy a korábbi szabad strand fizetőssé tételével kompenzálják az így kieső bevételeket – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere.

„Lehet hallani ilyet is, olyat is” – fogalmazott az InfoRádiónak Lombár Gábor polgármester, kiemelve: Balatonfenyvesen még a gondolatokban sem szerepel, hogy fizetős strandot alakítanának ki. Vagyis a Balatoni Szövetség elnöke hallomásból tud olyan esetekről, hogy drágultak a strandok térítési díjai, illetve egy esetben – az északi parton – a szabad strandból fizetős lett. Azonban nem ezt tartja jellemzőnek, sokkalta inkább, hogy egyre szebbek és felszereltek, komfortosabbak a balatoni strandok, ami bizonyára mindenki számára örömteli.

Hírdetés

Lombár Gábor emlékeztetett: az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetik el, hogy megemelik-e a belépési díjakat, és ennek jogosságát vélhetően meg is indokolják, hiszen ez elvárható a lakosaik irányába. De tudvalevő, hogy az önkormányzatok elég komoly pénzügyi hiányokkal küzdenek, amit igyekeznek valamilyen mód bepótolni, hiszen

hiába a nagy fejlesztések, ha a végén nem futja majd ezek fenntartására, működtetésére

– magyarázta. Bár a strandolók részéről nyilvánvalóan ez nehezményezhető, mégsem tartja egy ördögtől való intézkedésnek az önkormányzatok részéről. „De én kérek mindenkitől megértést, mert fenn is kell tartanunk a településeinket” – zárta szavait.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »