Bakondi: nő a migráció okozta politikai feszültség Európában

Bakondi: nő a migráció okozta politikai feszültség Európában

A szaporodó erőszakos cselekmények miatt egyre inkább nő a politikai feszültség Európában – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában, hozzátéve: a migrációs hullám kezdete, vagyis 2015 óta jelentősen romlott a közbiztonság az összes befogadó országban, ám a liberális média igyekszik ezt elhallgatni.

Bakondi György elmondta, a balkáni útvonalon ugyan fokozódott a migrációs nyomás,

Az embercsempész bandák a bosnyák és a horvát határra települtek, és Szlovénia felé segítik a migránsok útját.

Ugyanakkor az elmúlt két hónapban növekedés tapasztalható, és az idén már több mint 3600 illegális migránst és 54 embercsempészt fogtak el – fűzte hozzá.

Bakondi György felidézte, hogy az Egyesült Királyságban is alapjaiban rendült meg a közbiztonság azt követően, hogy egy migrációs hátterű fiatal három kislányt gyilkolt meg egy táncórán. Vélekedése szerint a brit helyzet romlásához hozzájárult, hogy az új baloldali kormány elvetette az úgynevezett Ruanda-tervet, amelynek keretében Ruandába szállították volna az illegális bevándorlókat a menekültkérelmük elbírásának idejére.

Hírdetés

Ennek nyomán felbátorodtak a bevándorlók, és csak kedden 700 migráns érkezett Franciaországból Angliába a csatornán keresztül – sorolta.

Bakondi György a Kossuth rádió szerda reggeli műsorában emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament elfogadta a migrációs paktumot.

Magyarország ilyen ország, ezért aztán már nemcsak politikai támadások érnek bennünket, hanem 80 milliárd forintos, plusz napi 400 milliós pénzbírságot rótt ki Magyarországra az Európai Unió Bírósága. Továbbá a paktum szerint évente több mint 7700 migránst kellene Magyarországnak befogadnia, illetve 30 ezer fő befogadására alkalmas határ menti táborokat kellene létrehozni – ismertette, jelezve, egyedül Olaszország számára határoztak meg a paktumban nagyobb befogadási kvótát.

Ez a megoldás világosan ellentétes az európai biztonsági érdekekkel, különösen a magyar emberek érdekeivel, ezért a magyar kormánynak ismét lépéseket kell tennie Magyarország biztonságának megvédése érdekében – mondta Bakondi György.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »