Az ukránok az orosz anyáknak visszaadják a hadifogoly fiukat

Az ukránok az orosz anyáknak visszaadják a hadifogoly fiukat

A kommunikációs háborúban egyértelműen az ukránok állnak nyerésre. A legfrissebb akciójukkal a valódi információktól elzárt orosz nagyközönséget, illetve az orosz katonák családjait célozták meg.

Az ukrán vezetés úgy döntött ugyanis, hogy minden olyan orosz hadifoglyot visszaad, akiért az anyja személyesen elmegy Kijevbe. A foglyok visszaadásának folyamata az ukránok által e célra létrehozott online űrlap kitöltésével kezdődik. Az az orosz, aki arra gyanakszik, hogy a fia fogságban lehet, a neve és az egysége megadásával ezen az űrlapon keresztül kaphat első körben információt arról, hogy így van-e. Az ukrán védelmi minisztérium emellett segélyvonalat létesített 3 telefonszámmal, amiken élőben lehet érdeklődni, illetve ugyanezen célból egy emailcímet is közzétettek. Ha kiderül, hogy a keresett személy tényleg az ukránok foglya, akkor az anyja érte mehet Kijevbe.

Hírdetés

Az ukrán védelmi minisztérium neten publikált információs anyaga szerint „Putyin fasiszta hadseregének inváziója és a légtér lezárása után” az érintettek úgy juthatnak el Kijevbe, hogy első lépésben Minszkbe vagy Kalinyingrádba utaznak. Az információs anyag szerint onnan taxival vagy busszal érdemes folytatni az utat a lengyel határig. Lengyelországon belül ezután el kell jutni a lengyel-ukrán határszakaszon lévő ellenőrzőpontig. Az ukrán hadvezetés ígérete szerint innen ők gondoskodnak az anya eljuttatásáról Kijevbe, ahol átadják neki a fiát. „Mi, ukránok, Putyin fasisztáival ellentétben nem harcolunk anyák és fogságba esett gyermekeik ellen. Várjuk Kijevben!” – zárul az akció tájékoztató anyaga. Ez mindenképp erős húzás a kommunikációs hadviselésben, akkor is, ha egyetlen orosz anya sem megy el a gyerekéért a gyakorlatban.

(444, ú)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »