A Sky News lapátra tette műsorvezetőjét, aki össze merte hasonlítani a gázai népirtást a holokauszttal

A Sky News lapátra tette műsorvezetőjét, aki össze merte hasonlítani a gázai népirtást a holokauszttal

Belle Donati, az angol Sky News népszerű műsorvezetője még 2024. január 26-án meginterjúvolta Danny Danont, Izrael véresszájú és arcátlan ENSZ-nagykövetét, s az interjú folyamán rámutatott a Izrael által elkövetett Gázai övezetbeli népirtás és a zsidó holokauszt közti hasonlóságokra. A Sky News bocsánatot kért, ám Belle Donati erre nem volt hajlandó. A csatorna vezetősége nem hosszabbította meg az egyébként igen népszerű műsorvezető munkaszerződését – írja a deadline.com.

A deadline.com felidézte a Sky News műsorvezetője, Belle Donati és a zsidó ENSZ-nagykövet közt lefolyt beszélgetés egy részletét (már amikor az arcátlan és nagyhangú izraeli politikus egyáltalán szóhoz hagyta jutni a műsorvezetőt – H. J.):

Belle Donati: Ön a Gázai övezet lakossága egy részének etnikai megtisztítását javasolta azoknak a nyugati országoknak, akik befogadnák a menekülteket.
Danny Danon: Nem engedem meg, hogy az etnikai tisztogatás kifejezést használja! Ha olvasta az erről szóló cikkemet, láthatja, hogy én önkéntes bevándorlásról (mármint a palesztin területről a befogadó nyugati országokba – H. J.) értekeztem.
Belle Donati: Elképzelem, hogy ez olyasmi, mint sok zsidó ember áttelepítése a holokauszt idején.

A 2024. január 26-án, az interjú sugárzása idején már nem és még nem ENSZ-nagykövet Danon (nemrégiben azonban újabb ciklusát kezdte meg – H. J.) dühödten közbevágott, s igyekezett belefojtani a szót a műsorvezetőbe:

Ön antiszemita. Szégyellje magát ezért az összehasonlításért! Kérjen bocsánatot azért, amit mondott!

Hírdetés

This insolent interviewer from @SkyNews disgracefully drew comparisons between the situation in Gaza and the Holocaust. Shame on her pic.twitter.com/GyhkL2W1co

— Danny Danon 🇮🇱 דני דנון (@dannydanon) January 26, 2024

Danny Danon az interjú után levelet írt David Rhodes-nek, a Sky News főnökének, amelyben követelte (sic!), hogy „könnyítse meg a műsorvezető azonnali lemondását”.

Az izraeli politikus január 28-án ezt írta az X-oldalán:

A mai napon hivatalos levelet juttattam el a Sky News Csoportnak, amelyben kértem Belle Donati műsorvezető alkalmazásának azonnali megszüntetését, amiért múlt pénteki interjúnk folyamán Mrs. Donati megdöbbentő összehasonlítást tette a gázai helyzet (sic!) és a holokauszt között. 2024-ben ugyanis nem szabad tolerálni azokat az antiszemitizmust hirdető hírműsorokat, amelyek valótlan párhuzamokat vonnak Izrael demokratikus állama és a nácik között.

A Sky News egy másik műsorvezetője, az egészen véletlenül zsidó Jonathan Samuels nem sokkal a Belle Donati készítette interjú sugárzása után megszólalt a képernyőn:

Egy ma sugárzott interjúban a Sky News egyik műsorvezetője a Danny Danonnal folytatott beszélgetése során a Hamász elleni háborút összehasonlította a holokauszt idején a zsidó emberek által elszenvedett bánásmóddal. A Sky New felismerte az összehasonlítás helytelenségét és a műsorvezető részéről elhangzott megjegyzések sértő jellegét. A Sky News ezért elnézést kér az összehasonlításért, s személyesen Danon úrtól.

Azonban az ilyen esetekben bevett szokással ellentétben a 2021 óta a Sky News szabadúszó műsorvezetőjeként alkalmazott Belle Donati nem volt hajlandó bocsánatot kérni. Amint az ma kiderült: a Sky News csatorna az egyébként igen népszerű Belle Donatival nem hosszabbította meg a határozott idejű munkaszerződést.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »