Közel 6 millió eurós beruházással újult meg a rimaszombati műszaki és agrár-élelmiszeripari szakközépiskola

Közel 6 millió eurós beruházással újult meg a rimaszombati műszaki és agrár-élelmiszeripari szakközépiskola

„A régióknak szükségük van szakemberekre, a mi feladatunk, hogy vonzóvá tegyük a térséget a fiatalok számára” – jelentette ki Ondrej Lunter, a Besztercebánya Megyei Önkormányzat elnöke szeptember 12-én Rimaszombatban a mezőgazdasági szakközépiskola átadásán. 

„A mai napon ünnepélyesen megnyitottunk egy újabb felújított iskolát, ezúttal Rimaszombatban. Közel 6 millió eurós beruházással büszkélkedhet a középfokú műszaki és agrár-élelmiszeripari szakiskola – ennek köszönhetően mára korszerű, felújított és csúcsminőségű” – jelentette ki Lunter.

A megyeelnök szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pék, cukrász, hentes, autószerelő vagy agromechatronikai szakon tanulók új, csúcsminőségű felszereléssel rendelkeznek a felújított tantermekben, műhelyekben.

Fotó: Ondrej Lunter FB

Kiemelte, hogy 15 év után egy fontos szakma tért vissza ebbe az iskolába, mégpedig a pék, továbbá, hogy az új kamerarendszernek köszönhetően a tanulók nagyobb biztonságban érezhetik magukat az iskolában.

Hírdetés

Kifejtette, minden ilyen beruházást azért szorgalmaznak, hogy a fiatalok a régiójukban maradjanak, s itt találjanak munkát.

„Rendkívül örülök, hogy az európai uniós tagságunknak hála megvannak az eszközeink ennek folytatására. Ez a rimaszombati iskola is részt vesz a régiók felzárkóztatására irányuló kezdeményezésben, amely több mint 33 millió eurót hozott – ennek a beruházásnak köszönhetően hét középiskolánk újul meg” – nyilatkozta Ondrej Lunter.

Fotó: Ondrej Lunter FB

„Számunkra nagyon fontos ez a felújítás, hiszen hosszú évek után ismét teljes körű gyakorlati oktatást tudunk biztosítani korszerű körülmények között, egy fedél alatt. Úgy gondolom, hogy az új helyiségek és felszerelések hozzájárulnak az iskola vonzerejének növeléséhez, és felkészítik végzőseinket a munkaerőpiac szigorú követelményeire” – mondta Dagmar Vašová iskolaigazgató. Hozzátette ugyanakkor, hogy a tizenöt év után helyreállított pékműhely ennek az újjáépítésnek az egyik legnagyobb sikere oktatási szempontból.

Az intézményt összesen 460 diák látogatja.

(Forrás: Ondrej Lunter FB / HE,Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »