Az orosz védelmi miniszter Szíriába látogatott egy tengeri hadgyakorlat szemléjére

Az orosz védelmi miniszter Szíriába látogatott egy tengeri hadgyakorlat szemléjére

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden Szíriába látogatott, hogy megtekintsen egy orosz tengeri hadgyakorlatot.

A Földközi-tenger keleti medencéjében végrehajtott gyakorlaton a csendes-óceáni, fekete-tengeri és északi-tengeri flották kötelékébe tartozó tizenöt hadihajó és az orosz légierő harminc “repülőeszköze” vesz részt – ismertette az orosz védelmi tárca.

Sojgut Damaszkuszban fogadta Bashar al-Assad szíriai elnök. A tárcavezető a katonai-műszaki együttműködés, a terrorizmus elleni harc és a humanitárius segélyezés kérdéseit vitatta meg a szíriai vezetővel. Az orosz miniszter egyben a tengeri hadgyakorlatról is beszámolt a tanácskozáson.

Az orosz védelmi minisztert korábban a tartúszi haditengerészeti kikötőben tájékoztatta a manőver menetéről Nyikolaj Jevmenov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka.

Hírdetés

A Latakia tartományban lévő hmejmími orosz légitámaszponton tett látogatása során Sojgu meghallgatta a Szíriában állomásozó orosz erők főparancsnokának, Roman Berdnikov altábornagynak a szíriai helyzetről, illetve a közel-keleti országban tevékenykedő terrorista csoportosulások maradéka ellen a szíriai hadsereggel közösen folytatott küzdelem fejleményeiről, valamint a helyi lakosság humanitárius segélyezéséről szóló jelentését.

A miniszter egyben egy különleges repülőssisakkal tüntetett ki egy több mint háromszáz harci bevetést teljesítő pilótát.

MTI

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »