Az Orange és az UPC után a konkurencia is árat emel

Az Orange és az UPC után a konkurencia is árat emel

A szlovákiai telekommunikációs piacon az év első két hónapjában több szolgáltató is áremelésre szánta el magát, a hivatalos álláspont szerint minden esetben a növekvő költségek miatt.

A háztartások is érzékelik az elszálló infláció hatásait, a vállalati szektor számára a nagyot ugró energiaárak jelentik a legnagyobb kihívást, miközben a munkaerő biztosítása is egyre többet emészt fel, hiszen a fizetések is emelkednek.

Februárban az UPC és az Orange is áremelésre szánta el magát. mindkettő a nagyobb szereplők közé tartozik, utóbbi 2,5 milliós mobilos ügyfelével szinte az ország felével kapcsolatban van. Ebből is nyilvánvaló, hogy szolgáltatásaik drágulása a lakosság jelentős részének mindennapjait befolyásolják, hiszen ha csak néhány euróval is növekednek az árak, a többi termék és szolgáltatás szintjén ugyancsak hasonló változásokat figyelhetünk meg, így a családi költségvetésre az anyagi nyomás jelentős.

Hírdetés

Ezúttal a SWAN esetében derült fény az árak emelkedésére, amelyek április 1-től növekednek majd. Az otthoni internet esetében a sebesség is növekedik, de a havidíj 1 euróval lesz magasabb, a tévés csomagoknál a növekedés 2 eurós lesz. Ha valakinek kombinált csomagja van, akkor esetében a növekedés ugyancsak 2 euró lesz. 

Ahogy az Orange, a SWAN is a szolgáltatás minőségének javítását is ígéri a magasabb havidíj mellett, ami gyorsabb internetet és a tévés csomagok esetében több csatornát jelentenek, utóbbi esetében a csomag nagyságától függően egyet, kettőt vagy négyet.

A cég által működtetett mobilszolgáltató, a 4ka esetében is emelkednek az árak, méghozzá 25 százalékkal, így egy percnyi hívás 4 cent helyet 5-be fog kerülni, ahogy egy sms is.

Ahogy a többi esetben is, az árak emelése azt jelenti, hogy annak bejelentését követő 30 napon belül az ügyfél büntetés nélkül felmondhatja az érvényes szerződést. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »