Óriási belháborúval melegít a Bayern München a Real Madrid elleni a BL-elődöntőre

Óriási belháborúval melegít a Bayern München a Real Madrid elleni a BL-elődöntőre

Rendkívüli összecsapás küszöbén a Bayern München: este az Allianz Arenában igyekszik kiküszöbölni azt a csorbát, amit a bajnokság idei, immár biztos elvesztése jelent. A Real Madrid elleni csata előtt a legrosszabbkor jött a tiszteletbeli elnök, Uli Hoeness és az edző, Thomas Tuchel vitája.

A 72 éves klublegenda a múlt hét végén egy interjúban enyhén szólva rosszul időzítve fogalmazta meg véleményét a szezon végén búcsúzó Thomas Tuchelről. A tiszteletbeli elnök ugyanis a Frankfurter Allgemeine Zeitung által szervezett panelbeszélgetésen a jövőt illetően hangsúlyozta, hogy a vezetés olyan edzőt akar, aki „fejleszti a játékosokat”. Mindezt megtoldotta azzal is, hogy szerinte Tuchelnek nem ilyen a hozzáállása, sőt a ZDF beszámolója szerint ehhez még hozzátette azt is, hogy az 50 esztendős német tréner szerinte túl ritkán mutatja meg emberi oldalát.

Ezzel a bírálattal azt a trénert illette, aki korábban több tekintélyes klub – így a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Chelsea – élén számos sikert ért el. Ilyen körülmények között aligha véletlen, hogy Tuchel szinte azonnal és meglehetősen sértve reagált.

Hírdetés

„Sértve érzem magam edzői becsületemben” – fogalmazott a Bayern München edzője, akinek munkáját hosszú idő óta a magyar Lőw Zsolt segíti. Mindehhez hozzátette azt is, hogy Hoeness kijelentései „teljesen alaptalanok”, és szerinte „mérföldekre állnak a valóságtól”. Tuchel szerint eddigi pályafutása során bizonyította, hogy kiáll a fiatal játékosok fejlesztése mellett.

A különös vita azóta a német sportsajtó egyik fő témája lett. Ráadásul Hoeness szinte közvetlenül az esti összecsapás előtt minderre rátett még egy lapáttal. Ezúttal a Kickert „biztosította” arról, hogy a jövőben is határozottan kifejti véleményét. Megerősítette, hogy szerinte Tuchel a kudarcok nyomán inkább új játékosokat akart, minthogy a gárdát javítsa. Mindehhez hozzátette azt is, hogy szerinte a közte és Thomas Tuchel között kialakult vitát a média robbantotta ki.

A német média szerint Hoeness az ominózus FAZ-interjúban nem éppen diplomatikusan nyilatkozott a Tuchelt váltó új edző személyéről is. Előrejelzések szerint az új trénert valószínűleg az esti BL-mérkőzést követően jelenthetik be, és valószínűleg az osztrák válogatott jelenlegi edzőjének, Ralf Rangnicknak a nevét húzhatják ki a kalapból.

Ennek kapcsán egyébként Hoenes múlt pénteken arra utalt, hogy ő a harmadik választás, miután sem a Bayer Leverkusent bajnoki címre vezető Xabi Alonsót, sem a német válogatottat irányító Julian Nagelsmannt nem sikerült megnyerni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »