Az online térben valósult meg a Kossányi József vers- és prózamondó verseny

Az online térben valósult meg a Kossányi József vers- és prózamondó verseny

A verseny az iskola névadójáról, Kossányi József költőről, Szentpéter község  szülöttéről  kapta az elnevezését és immáron 18. alkalommal kerül megrendezésre. A járványügyi helyzetből kifolyólag ebben az évben is online formában valósult meg.

A verseny kiértékelésére november 15-én került sor. A versenykiírás szerint a 20. század magyar irodalmi műveiből kellett választaniuk a versenyzőknek.

Az alábbi tanintézmények tanulói képviseltették magukat: Lőrincz Gyula Alapiskola – Keszegfalva, Szabó Gyula Alapiskola – Dunaszerdahely, Tarczy Lajos Alapiskola – Hetény, Sókszelőcei Magyar Tannyelvű Alapiskola, Eötvös Utcai Alapiskola – Komárom, Deáki Alapiskola, Feszty Árpád Alapiskola – Ógyalla, Jókai Mór Alapiskola – Komárom, Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola – Szombathely, Perbetei Alapiskola és Óvoda, Kossányi József Alapiskola és Óvoda – Szentpéter.

A verseny három kategóriában zajlott, az  I. kategóriában az 1–3. , a II. kategóriában a 4–6., a III. kategóriában a 7–9. osztályos tanulók mérték össze előadói képességüket.

Hírdetés

A zsűri elnöke Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, előadóművész, drámapedagógus, producer, újságíró. A zsűri további tagjai: Szabó Viktor, a Komáromi Jókai Színház színművésze, Gál Réka Ágota és Bukovszky Orsolya, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói voltak, akik a versenyzőket három sávba (arany, ezüst, bronz) sorolták. Ezúton is köszönjük munkájukat!

A Kossányi József online vers- és prózamondó verseny végeredménye ITT olvasható.

A Nyitra Megyei Önkormányzat és a magyar állam támogatásának köszönhetően minden versenyző könyvjutalomban részesül.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »