Az LG a berlini IFA-n mutatja be új Therma V™ R290 Monobloc hőszivattyúit

Az LG a berlini IFA-n mutatja be új Therma V™ R290 Monobloc hőszivattyúit

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az LG Electornics a berlini IFA kiállításon, 2024. szeptember 6-10. között mutatja be a Therma V R290 Monobloc levegő-víz hőszivattyú-termékcsaládjának 7 és 9 kW teljesítményű, új tagjait. A nagyobb kapacitású (12, 14 és 16 kW) készülékek tavalyi, szintén az IFA-n történt sikeres debütálását követően az új Therma V modellek továbbfejlesztett kompresszorral, illetve még kifinomultabb, a környezetbe harmonikusan illeszkedő formatervvel érkeznek.

A közel nulla energiaigényű épületekre (Nearly-Zero Energy Buildings; NZEB) vonatkozó szabványok Európa-szerte történő kötelező bevezetése nyomán egyre népszerűbb megoldásnak számítanak a levegő-víz hőszivattyúk, hiszen egyrészt segítenek hozzájárulni a karbonkibocsátás csökkentéséhez, másrészt hozzájárulnak az energiaellátás körüli bizonytalanságok kezeléséhez. Az új építésű ingatlanokhoz a közepes és kis kapacitású modellek jobban illeszkednek, ezért az LG új 7 és 9 kW-os
készülékei ideálisak az európai piac számára. Mindemellett az LG Frankfurtban egy olyan kutató-fejlesztő laboratóriumot hoz létre, amely kifejezetten az Európa eltérő lokális klímaviszonyaira szabott, nagy hatékonyságú HVAC (vagyis fűtő, szellőztető és légkondicionáló) megoldások fejlesztését végzi.

Rendkívül hatékony működés

Az egyre szigorodó F-gáz-előírásokkal és azokkal az európai célkitűzésekkel összhangban, amelyek a hagyományos kazánokat levegő-víz hőszivattyúkkal váltanák le, az LG Therma V R290 Monobloc készülékekben R290 hűtőközeget használ. Ez a természetes eredetű gáz (propán) csupán 3-as GWP-értékkel (globális felmelegedési potenciál) bír, ami a fűtőberendezésekben általánosan alkalmazott hűtőközegek GWP- értékénél jóval alacsonyabb. Az LG megoldásai A+++ energetikai osztályba tartoznak széndioxid-kibocsátásuk pedig akár 79 százalékkal kisebb lehet, mint egy hagyományos kazáné – ez annak köszönhető, hogy a levegő hőenergiáját hasznosítják 4 . A Therma V- re való átállással jelentősen javítható a háztartások energiahatékonysága.

A legújabb Therma V levegő-víz hőszivattyúkat továbbfejlesztett kompresszorral szerelték fel annak érdekében, hogy még magasabb szintű energiahatékonyságot és teljesítményt érjen el, hidegebb időjárási körülmények között is. A kompressziós nyomás csökkentésével még stabilabb működést és még kisebb energiafogyasztást sikerült elérni, miközben a rendszer még -15 Celsius fokos külső hőmérséklet esetén is
képes akár 75 fokos vizet előállítani. A teljesen új kompresszornak köszönhetően mindkét modellt rendkívül csendes működés jellemzi: a 7 kW-os 49 dB(A), a 9 kW-os 50 dB(A) zajkibocsátással üzemel 67. Az LG átmenőtengelyes megoldása nagyobb stabilitást és kisebb súrlódást eredményez, ami a zaj és a rezgés minimalizálásában testesül meg, különösen részterhelés esetén. Mindemellett a továbbfejlesztett biomimetikus innovációk is hozzájárulnak a ventilátor csendes működéséhez.

Hírdetés

Még kifinomultabb formaterv

A Therma V R290 Monobloc elegáns, egyventilátoros kialakítással rendelkezik, amely könnyen illeszkedik a különböző lakásdizájnokhoz, illetve az épületek külső képéhez. Az LG legújabb levegő-víz hőszivattyú-megoldásának külső burkolata kifinomult fekete tónust kapott, amely bármilyen színhez passzol, míg a készülék rácsa jellegzetes hullámmintát és visszafogott sötétszürke kivitelt kapott. Kompakt kialakításának köszönhetően a legtöbb ablak alatt elhelyezhető anélkül, hogy akadályozná a kilátást, így praktikus és esztétikus kiegészítője lehet bármely ingatlannak.

Egyszerű és okos integráció

Az LG új levegő-víz hőszivattyúit úgy tervezték, hogy az egyszerűsített telepítés, a fokozott rugalmasság és a különféle telepítési környezetekhez szabott opciók – vezérlő és beltéri egységek – révén a különböző gépészeti kialakításokkal zökkenőmentesen integrálhatóak legyenek. Az áramvonalas kialakítás hatékonyabb, problémamentes üzembe helyezést garantál, míg a vállalat Building Energy Control (BECON) felhője lehetővé teszi, hogy a telepítő vagy a szervizpartner távolról frissítse a firmware-t, időt
és energiát megtakarítva. Emellett az új modellek az LG ThinQ alkalmazása révén egyszerű és kényelmes vezérlést és energiamonitoringot kínálnak, ezzel pedig az energiatároló rendszerrel (ESS) együtt egy integrált otthoni energiaplatformot (Home Energy Platformot) hoznak létre.

Az LG legújabb Therma V R290 Monobloc termékcsaládja szélesebb teljesítmény-választékot kínál az európai piac számára, miközben fokozott teljesítményt és nagyobb felhasználói kényelmet biztosít – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép-üzletágának elnöke. Az LG továbbra is kihasználja versenyképességét a nagy hatékonyságú energiatechnológiák és a kulcsfontosságú alkatrészmegoldások terén, hogy a regionális igényekre szabott termékcsaládot kínáljon A látogatók szeptember 6. és 10. között, az LG kiállítási standján (18. csarnok, Messe Berlin), fedezhetik fel a vállalat legújabb energiahatékony innovációit.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »