Az év utolsó napján tüntetnek a rendörök, és jövõben is fognak

A romániai rendőrségi szakszervezetek csütörtökre tüntetéseket szerveztek a Belügyminisztérium és a megyei prefektúrák elé, arra a fizetések befagyasztását előíró sürgősségi kormányrendelet ellen – írja az Adevărul.

A szakszervezetek álláspontja szerint elfogadhatatlan a szerdán elfogadott intézkedés, figyelembe véve, hogy a rendőrség kötelékbe tartozó emberek 8 hónapja milyen körülmények között kénytelenek dolgozni, azaz a járványvédelmi intézkedések „első vonalában”. Érvelésük szerint már a számok sokat elárulnak arról a kockázatról, aminek nap mint nap kiteszik magukat: több mint 12 ezer megfertőződött kollégáról van tudomásuk, és 30 Covid-19 járványhoz köthető halálesetről.

Hírdetés

A egészségügyi veszélyen túl a közlemény arról is szót ejt, hogy a rendőrök az utóbbi időszakban számos problémával kellett szembenézzenek: személyzethiány, túlóra, védőfelszerelésre, kezelésre és tesztelésekre fordított költségek amelyek teljes egészében a személyzeti állományt terhelte. Mindemellett azt is sérelmezik, hogy semmiféle bérpótlékot nem kaptak – így a bérek kifizetésének befagyasztása elégedetlenséget és felháborodást okozott a rendőrség köreiben.

A közleményben letisztázzák, hogy a tüntetések során betartják a járványügyi intézkedéseket, és januárban további lépéseket kezdeményeznek. (Adevărul, Sindicatul Europol Romania/közlemény)

Nyitókép: Képernyőmentés, Sindicatul Europol Facebook-oldal.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »