Az EU újabb 25,5 millió eurós humanitárius segítséget nyújt afrikai országoknak

Az EU újabb 25,5 millió eurós humanitárius segítséget nyújt afrikai országoknak

Az Európai Unió újabb 25,5 millió euró (mintegy 10,4 milliárd forint) támogatást különített el több afrikai ország számára humanitárius célokra, köztük az élelmiszerválság következményeinek kezelésére, valamint a konfliktusok következtében lakóhelyüket elhagyni kényszerült helyiek megsegítésére – tájékoztatott az Európai Bizottság csütörtökön.

Az uniós finanszírozást az érintett országok egyebek között a szociális védelmi rendszerek megerősítésére, az élelmiszerhiány enyhítésére, a vízellátás és az alapvető higiénia biztosítására használhatják fel.

Hírdetés

Algéria 2 millió euró, Kamerun 2 millió euró, a Közép-afrikai Köztársaság 4 millió euró, Csád 2 millió euró, Szudán 10 millió euró, valamint az Afrika legdélebbi államait és Madagaszkárt magában foglaló régió 5,5 millió euró uniós támogatásban részesül.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos kijelentette: az EU folytatja erőfeszítéseit nemcsak az ukrajnai háború globális következményeinek kezelésére, hanem a helyi konfliktusok okozta nehézségek kezelésére és a lakóhelyüket elhagyni kényszerülők megsegítésére is. Az uniós finanszírozás “segíteni fogja humanitárius partnereinket abban, hogy segélyt szállítsanak a leginkább rászorulóknak, szerte az afrikai kontinensen” – tette hozzá a szlovén EU-biztos.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »