Az amerikai nagykövet bemutatkozott Polt Péternek

Az amerikai nagykövet bemutatkozott Polt Péternek

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete tavaly augusztustól látja el feladatait hazánkban. A mostani megbeszélés a felek között az első hivatalos találkozó volt.

„Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában bemutatkozó látogatásra fogadta David Pressman urat, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét” – írja a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A megbeszélésen a legfőbb ügyész bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit, alkotmányos helyzetét. Kiemelte az ügyészség korrupcióellenes tevékenységét, amely kapcsán kitért a „kiegészítő pótmagánvád” intézményére, amely a korrupció elleni fellépés egy új eszköze.

Polt Péter

Hírdetés

hangsúlyozta a különböző uniós és nemzetközi szervezetekkel folytatott együttműködés fontosságát,

és külön kiemelte a Nemzetközi Rendészeti Akadémiával (ILEA) fennálló, több évtizedes, kiváló partneri kapcsolatot.

Az amerikai fél a magyar ügyészség tevékenységének jogi és gyakorlati kérdéseiről, az Európai Ügyészséggel fennálló kapcsolatáról, valamint a korrupció elleni fellépés új eszközeiről tájékozódott. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyar ügyészség és az Amerikai Egyesült Államok ügyészi szervei közötti kiváló munkakapcsolat további mélyítése a büntetőeljárások hatékonyságának érdekét szolgálja.

A közleményben hozzátették, hogy a felek a találkozó végén az együttműködés további erősítését tűzték ki célul.

Nyitókép: Legfőbb Ügyészség/ Rez Daniel

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »