Šimkovičová szerint előadás közben zaklatta őt a Szlovák Nemzeti Színház egyik színésze

Šimkovičová szerint előadás közben zaklatta őt a Szlovák Nemzeti Színház egyik színésze

Nyitókép: tasr/aktuality

Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter be akarja kéretni Ľuboš Kostelnýt, a Szlovák Nemzeti Színház színművészét és az intézmény igazgatóját, Matej Drličkát, miután úgy véli, a színházi előadás során zaklatás áldozata lett.

Šimkovičová az Infovojna nevű rádió adásában beszélt erről. A miniszterasszony elmondása szerint a homoszexuális férfit alakító színész zaklatta őt.

„Az előadás alatt Kostelný homoszexuális szerepében azt kiabálta a mikrofonba, hogy gyűlöli Martina Simkovicot, tehát nem mondta ki az egész [nevemet]. Így azt kérdezem – és meg fogom kérdezni az igazgató urat is, ahogy ezt a konkrét színészt is, mivel állami pénzből van fizetve, mert egy állami intézmény alkalmazottak és ott játszik – hogy ez összhangban van-e a demokráciával”

mondta Šimkovičová az adásban.

Hírdetés

Az incidensre a Sme v pohode c. előadás során kerülhetett sor, ahol Kostelný egy homoszexuálist alakít.

Az Aktuality.sk szerint a színész nem kívánta kommentálni a miniszterasszony vádját, csak annyit mondott, hogy nem akar illetlen játszmákba keveredni.

Az ügyben megszólalt a színház is.

„A Szlovák Nemzeti Színház szokásos módon kommunikál alapítójával. Nincs információnk az említett kommunikációról vagy a produkció potenciálisan zavaró részéről.”

reagált az Aktuality megkeresésére Jana Alexová, az SND szóvivője.

spravy.rtvs.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »