Az állam 2030-ra meg akarja szüntetni a hajléktalanságot Szlovákiában

Az állam 2030-ra meg akarja szüntetni a hajléktalanságot Szlovákiában

Az állam 2030-ra meg akarja szüntetni a hajléktalanságot Szlovákiában. Ebben segít neki az az akcióterv, amelyet a munka-, szociális- és családügyi minisztérium nyújtott be tárcaközi egyeztetésre.

Az állam összesen 96 millió eurós beruházást tervez ezen a területen, amelyből 53 millió eurót közvetlenül a munkaügyi minisztérium költségvetéséből biztosítanak, 42 millió eurót pedig a beruházásért, területfejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium ad.

 „Az akcióterv célja a kedvezőtlen élethelyzetbe került, utcán vagy nem megfelelő helyen élők helyzetének javítása” – értékelte röviden a munkaügyi minisztérium.

Hírdetés

Javítani szeretnék az egészségügyi és szociális ellátáshoz való hozzáférést, támogatni kívánják a hajléktalanok foglalkoztatását, illetve növelni  szeretnék a lakhatáshoz való hozzáférésüket.

„A hajléktalanság megszüntetésének lényege, hogy megfelelő időben, megfelelő támogatás mellett minden hajléktalannak lehetősége legyen helyzete rendezésére, megfizethető lakhatásra és az életbe való beilleszkedésre” – áll az akciótervben.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »