Átvette államfői hivatalát Novák Katalin – fotó

Átvette államfői hivatalát Novák Katalin – fotó

Őrségváltás – írta Facebook-bejegyzése mellé az új köztársasági elnök.

Átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában. Reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt.

Áder János és Novák Katalin együtt vonult be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

„Őrségváltás. Ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól” – írta immár új linken elérhető közösségi oldalán Novák Katalin.

„Minden magyar számíthat rám és én is számítok minden magyarra. Köszönjük a munkáját, Elnök úr!” – üzente, búcsúzva elődjétől.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Budapest, 2022. május 10.  Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palotában 2022. május 10-én. Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása május 14-én lesz.  MTI/Bruzák Noémi
Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palotában 2022. május 10-én. MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalint március 10-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása szombaton lesz, a rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődik. A politikus hétfőn mutatta be munkatársait.

Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta.

Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja, és legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »