„Antidemokratikus cselekedetek” – Washington befagyasztotta a Grúziának nyújtott támogatást

A Noble Partner 2024 hadgyakorlat határozatlan időre történt elhalasztása után az Egyesült Államok befagyasztotta a Georgiának (Grúziának) nyújtott támogatást – közölte georgiai újságírókkal Uzra Zeya, az Egyesült Államok polgári biztoságért, demokráciáért és emberi jogokért felelős külügyminisztériumi államtitkára.

"Az Egyesült Államok befagyasztotta a Georgiának szánt segélyt, ugyanúgy leállították az ország európai uniós integrációját" – közölte az államtitkár georgiai látogatását összegezve.

Hozzátette, hogy az Egyesült Államok aggódik a georgiai hatóságok "antidemokratikus cselekedetei" miatt, amelyek aláássák a kaukázusi köztársaság euro-atlanti integrációját.

Hírdetés

"Az Egyesült Államokat nagyon aggasztják a georgiai kormány demokráciaellenes cselekedetei, a dezinformáció, amelyet a kormányzó (Georgia Állam-Demokratikus Georgia) párt egyes képviselői terjesztenek, ami aláássa Georgia euro-atlanti útját" – közölte az államtitkár.

Az amerikai védelmi minisztérium július 5-én közölte, hogy a 2004 nyarára tervezett Noble Partner amerikai-georgiai hadgyakorlatot határozatlan időre elhalasztják a stratégiai kapcsolatok felülvizsgálása céljából. A Pentagon azzal indokolta a hadgyakorlat elhalasztását, hogy a georgiai hatóságok azzal vádolták meg az Egyesült Államokat és a Nyugatot, hogy "második frontot" akarnak nyitni azzal a céllal, hogy így erősítsék az ukrajnai helyzettel kapcsolatban az Oroszországra gyakorolt nyomást. Az amerikai fél szerint ennek az állításnak nincsen valóságtartalma.

(MTI)

Korábban írtuk: A külföldi ügynökök védelmében: felfüggesztették Grúzia uniós integrációját az elfogadott törvény miatt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »