Angol nyelvű hírcsatornát indított a lengyel közszolgálati televízió

TVP World néven angol nyelvű, 24 órán át sugárzó hírcsatornát indított el csütörtökön a lengyel közszolgálati televízió, az eredetileg 2022 januárjára tervezett indítást a lengyel-fehérorosz határon fennálló migránsválság miatt hozták előre.

Az angol anyanyelvű, valamint a sokéves külföldi tapasztalattal rendelkező lengyel szerkesztőket foglalkoztató csatorna csütörtök reggel óta érhető el interneten a tvpworld.com címen, és tervek szerint műholdas adásban is követhető lesz. Éjjeli egy és öt óra között a közszolgálati hírtelevízió, a TVP Info csatornáján is látható, a más idősávú országok, köztük az egyesült államokbeli nézőkre való tekintettel.

A csatorna tervezettnél korábbi elindítását Jacek Kurski, a TVP vezérigazgatója azzal indokolta, hogy a köztévé felelősséget vállal a lengyel államérdek védelméért a lengyel-fehérorosz határon fennálló válság kapcsán.

Hírdetés

A TVP World műsoridejének 26 százalékát a hírek, 27 százalékát pedig a publicisztika adja. A program 26 százalékát a kultúrának szentelik.

A wirtualnemedia.pl szakportál szerint jövőre a csatorna működtetése 22,6 millió zlotyba (1,8 milliárd forint), 2024-ben pedig 30 millió zlotyba (2,3 milliárd forint) kerül.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »