Forró Krisztián mégsem lesz Peter Pellegrini államfő tanácsadója

Nyitókép: Körkép.sk

Peter Pellegrini államfő nem tervezi, hogy tanácsadói között aktív politikusok is szerepelnek majd. A TA SR érdeklődésére ezt az elmöki hivatal kommunikációs osztálya erősítette meg. A szlovák hírügynökség azi ránt érdeklődött az elnöki palotában, hogy a szlovák nyelvű sajtóban felmerült, Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke lesz az államfő nemzetiségi tanácsadója.

Forró Krisztián lehet Pellegrini államfő nemzetiségi tanácsadója

A Körkép.sk úgy értesült, az egész, Forró Krisztián lehetséges tanácsadói szerepe körüli hírverés egy félreértés. A szlovák sajtó (elsőként talán a Pravda) ugyanis rosszul értelmezte a Magyar Szövetség sajtóosztályának válaszát Peter Pellegrini nemzetiségi tanácsadói kérdésével kapcsolatban.

Hírdetés

Úgy tudjuk, a felkérés az elnöki palota részéről eleve nem Forró Krisztiánnak szólt. Peter Pellegrini hivatala konzultációs céllal fordult a Magyar Szövetséghez a nemzetiségi tanácsadó személyének kiválasztásával kapcsolatban. Ennek tényét erősítette meg a párt sajtóosztálya, amit a szlovák média úgy interpretált, hogy maga Forró Krisztián pártelnök lehet a befutó. Erról azonban kezdettől fogva szó sem volt.

Peter Pellegrini tancsádó testülete most kreálódik. Hivatalosan egyelőre Ján Kubiš és Miroslav Slašťan személyen biztos. Előbbi külpolitikai, utóbbi nemzetközi jogi kérdésekben adhat majd tanácsot az államfőnek. További személyként felmerült Jozef Banáš neve is, aki várhatóan az államfő kulturális és mediális tanácsadója lesz.

Hogy a Magyar Szövetség kit javasol, javasolt-e már valakit Peter Pellegrininek nemzetiségi tanácsadónak, egyelőre nem tudni.

Körkép.sk, teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »